Pape om ledigheden: - Det er dybt bekymrende

Ifølge Søren Pape Poulsen er antallet af ledige steget hurtigere, end det gjorde under finanskrisen.

Hver dag mister hundredvis af nye mennesker deres job, som konsekvens af at Danmark er lukket ned. Siden 8. marts er antallet af ledige her i landsdelen steget med 1.614. På landsplan er i alt 31.763 blevet fyret de seneste to uger.

quoteHvis folk synes, det er upassende, at vi skubber til det nu, mens antallet af syge stiger, så er det jo fordi, at det ikke nytter noget, at vi først begynder at tale om det, når vi skal åbne igen.

Søren Pape Poulsen, formand, Det Konservative Folkeparti

- Det er dybt bekymrende at se med den hast, at folk mister deres arbejde. I forhold til finanskrisen er det her jo gået meget, meget hurtigere, siger Søren Pape Poulsen, der er formand for Det Konservative Folkeparti.

Han mener derfor, at det er vigtigt, at regeringen allerede nu kigger på, hvordan vi åbner Danmark bedst op igen – herunder hvilke brancher der skal åbne først, og hvorledes det skal gå til.

- Hvis folk synes, det er upassende, at vi skubber til det nu, mens antallet af syge stiger, så er det jo fordi, at det ikke nytter noget, at vi først begynder at tale om det, når vi skal åbne igen. Det skal der jo være en klar plan på, siger Søren Pape Poulsen.

Så kortvarigt som muligt

Manden for enden af skrivebordet, når der skal snakkes erhvervsstrategi er erhvervsminister Simon Kollerup fra Socialdemokratiet. Han er godt klar over, at en handleplan er vigtig, selvom hovedfokus er et andet sted.

- Det er klart, at lige nu er vores fokus på, hvordan vi kan sikre, at færrest muligt bliver smittet, syge og dør af det her. Og så passer vi med den anden hånd på så mange arbejdspladser, som vi kan med de mange hjælpepakker, vi har. Det er klart, at vi her kommer til at kigge på, hvordan vi lukker Danmark op igen, siger Simon Kollerup.

quoteVi har kun et ønske, og det er, at her bliver så kortvarigt som overhovedet muligt.

Simon Kollerup, Soc. Dem., Erhvervsminister

Et af de konkrete initiativer, som regeringen allerede har gjort, er at afskaffe anlægsloftet i 2020, så kommunerne kan fremrykke byggeprojekter til gavn for håndværkerne.

- Vi har kun et ønske, og det er, at her bliver så kortvarigt som overhovedet muligt. Det er derfor, vi sætter så massivt ind med de hjælpepakker, som vi gør. Det er simpelthen, fordi vi forventer, at vi kan styre det her med de store initiativer, som vi har gjort. Regereingen er i gang med at se på, hvordan man konkret lukker Danmark op, når vi er på den anden side. De første overvejelser vil blive præsenteret for partierne i næste uge, siger Simon Kollerup. 

Det er for alle uvist, hvornår Danmark vil begynde at åbne, men den konservative partiformand har et stort håb.

- Jeg håber og tror på, at vi kan begynde at åbne op efter 2. Påskedag, men jeg ved det af gode grunde ikke, siger Søren Pape Poulsen.

Her i landsdelen har virksomheden Bestseller fyret 750, mens DK Company har fyret 125. 

Helt nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at andelen af nye ledige er størst i Vestjylland
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.