Pape håber på fysiske møder, når Danmarks genåbning skal forhandles

Lige nu foregår de politiske forhandlinger gennem en skærm. Det håber den konservative formand på snart kan være fortid.

Øjenkontakt, ironi i stemmen og hurtige indskydelser er noget af det, der går tabt, når politiske forhandlinger skal foregå gennem en computerskærm i stedet for i folketingssalen.

- Det er en meget, meget mærkelig og speciel forhandlingsform, fordi vi ikke sidder i det samme rum, siger Søren Pape Poulsen, der er formand for Det Konservative Folkeparti.

- Det gør det virkelig ekstra udfordrende, at man ikke kan se hinanden. Måske især i en politisk forhandling, fordi nogle gange kan man sidde for fornemme de andres tilgang, det kan man ikke sådan her, fortsætter han. 

Søren Pape er her til et virtuelt møde med blandt andre efhvervsministeren og finansministeren.
Søren Pape er her til et virtuelt møde med blandt andre efhvervsministeren og finansministeren.
Foto: Privat

Som det foregår lige nu, lægger statsministeren ud, herefter kommer der ofte et oplæg for en eller flere sundhedsfaglige personer. Derefter er der så tid til spørgsmål - og her går turen på runde.

- Det kræver virkelig, at man bidder sig i læben nogle gange, hvis man gerne lige vil have en pointe ind. Det får man bare ikke på den måde her, siger Søren Pape Poulsen. 

Fysiske møder om genåbning

Situationen omkring forhandlingerne har nu fået den konservative formand til at handle.

- Det er ikke optimalt. Jeg har selv bedt statsministeren om, at vi får nogle fysiske møder, når vi skal til at forhandle genåbning af Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

- Så må vi finde nogle lokaler, der er så store, at vi alle sammen kan være der, og stadig holde den rette afstand

Pape mener, at der er nogle helt essentielle dele af forhandlingerne, der forsvinder, når man forhandler over computeren i stedet for at være fysisk tilstede i det samme rum.

- Det her med at kunne se hinandens ansigtsudtryk og at kunne fornemme stemningen i et rum, det betyder helt vildt meget i politik, siger han.

Savner fokus på andet end corona

Det er ikke nogen hemmelighed, at corona har fyldt rigtig meget de seneste måneder. Og det kan godt ærgre den konservative partiformand.

- Jeg kan godt blive lidt frustrerede over, at vi ikke taler om noget som helt andet politik. Det eneste vi stort set taler om, er den her krise, siger Søren Pape Poulsen.

Pape på sit hjemmekontor.
Pape på sit hjemmekontor.
Foto: Privat

- Man skal passe på, at man ikke luller sig selv ned i hul, hvor man kun læser om corona hele dagen, fortsætter han. 

Alt andet politik har nemlig været sat på pause under coronakrisen.

- Krisen er også alvorlig, men der er mange andre ting i vores samfund, som vi også skal have hold på, siger Søren Pape.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.