Overblik: Hvad må du efter regeringens nye tiltag?

Derudover skal storcentre, restauranter og caféer holde lukket.

På et pressemøde tirsdag aften præsenterede statsminister Mette Frederiksen nye tiltag, der skal begrænse smitte af coronavirus. 

Tiltagene træder i kraft onsdag kl. 10. Det indebærer blandt andet, at storcentre skal lukke, og at arrangementer med flere end ti personer forbydes.

Grænser, skoler og mange arbejdspladser er lukket i kampen mod spredning af coronavirus.

Regeringen har over de seneste uger gradvist skærpet kampen for at hindre yderligere smittespredning med den frygtede coronavirus.

Undtagelser

Det bliver forbudt at deltage i arrangementer, begivenheder og aktiviteter, hvor flere end ti personer er samlet. Det gælder både indendørs og udendørs og gælder både offentlige og private arrangementer.

Men ifølge Rigspolitiet forhindrer forbuddet ikke, at flere end ti personer bevæger sig rundt i et supermarked, en butik eller togstation. Det samme gælder i en bus, et tog eller på en færge.

Arbejdspladser er ikke omfattet af forbuddet.

Forbuddet er ikke gældende, hvis der er tale om en forsamling med et politisk øjemed. Det kan for eksempel være demonstrationer eller politiske møder. De almindelige råd om at undgå smitte - herunder at holde afstand - er dog fortsat gældende.

Forbuddet gælder ikke i private hjem, men regeringen og myndighederne opfordrer kraftigt til at aflyse fester, fødselsdage, middage og lignende arrangementer med mere end ti deltagere.

Politiet får lov at gribe ind på offentlige steder, hvis der er mere end ti personer på en måde, som øger smittefaren med coronavirus.

Her er regeringens foreløbige tiltag

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.