Optimistisk Ulrik Wilbek: - Vi skal åbne skolerne fra mandag

Viborg Kommunes borgmester er efter mandagens virtuelle møde med sundhedsminister Magnus Heunicke overbevist om, at grundskolerne åbner fra på mandag.

Savner man sine skolekammerater, så er der godt nyt, hvis man tør tro Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek (V). Han har netop siddet i møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sammen med resten af landets borgmestre.

- Jeg synes, vi ved, at vi skal åbne skolerne op, siger Ulrik Wilbek.

Borgmestrene fik ifølge Ulrik Wilbek besked om at være klar til at teste eleverne to gange ugentligt allerede fra på mandag den 1. marts. Borgmestrene fik altså ikke klar besked om, at skolerne skulle åbne, men fik derimod en opgave, der meget klart kunne indikere, at det var skolernes tur.

quoteJeg synes, vi ved, at vi skal åbne skolerne op.

Ulrik Wilbek, borgmester, Venstre, Viborg Kommune

- Jeg har svært ved at forestille mig, at man ansætter folk til at teste to gange ugentligt, og så er der ikke nogen at teste, så jeg er ret sikker på, at skolerne lukker op på mandag, siger Ulrik Wilbek.

Borgmesteren forsikrer, at man allerede har etableret og rekrutteret de folk, der skal teste, og man derfor er helt klar til 1. marts.

Muligvis detailhandlen med

Mødet med sundhedsministeren drejede sig i det hele taget meget om den kommende tids teststrategi. Ifølge Ulrik Wilbek var der tale om, at der skulle være færre mobile testenheder og istedet flere faste.

-  Jeg kan forestille mig, at der vil komme en i Karup og Bjerringbro,  men det var der ikke snak om, siger borgmesteren.

Selvom testning var det store samtaleemne i dag, så kunne noget tyde på, at der heller ikke går længe før, butikkerne kommer i spil.

- Jeg kunne høre, at man snakkede om detailhandlen, og der var man heller ikke afvisende. Så det kunne jo godt være, at det var det andet, der kom med, siger Ulrik Wilbek.

Kommunens kommende test-opgave ligger i at teste alle elever fra 0.-10. klasse i folkeskolen samt i privat- og friskoler. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.