Økologisk landmand arrangerer coronasikker Sofari

I dag var det muligt at komme på en lidt anderledes safari i Kjeldbjerg.

Flemming Jørgensen åbnede i dag sine marker for bilister, for at gøre forbrugerne klogere på økologiske svin. Foto: Katrine Angel.

Der var hverken løver, elefanter eller zebraer på dagens alternative safari hos Flemming Jørgensen i Kjeldberg. Men der var rig mulighed for at komme tæt på en masse øko-grise.

Læs også Der bliver brugt mindre antibiotika i danske svinestalde

Flemming Jørgensen, der er økologisk landmand, åbnede sine marker, så alle med interesse kunne se, hvordan en øko-gris lever.

Det hele foregik i coronasikker afstand, for alle de besøgende kiggede på grisene fra bilvinduet.

- Jeg var lidt spændt på, hvordan det ville fungere, og om de bare ville drøne forbi, men de tog sig god tid, fortæller Flemming Jørgensen fra Kjeldbjerg Økogris.

Coronavirus skabte problemer

Sofari er ikke et nyt koncept.

Landbrug & fødevarer har siden 2010 været med til at arrangere Sofari. Men corona har gjort det umuligt at holde arrangementet, som sædvanlig, hvor de besøgende kan komme helt tæt på dyrene.

I stedet fik Flemming Jørgensen den idé, at det kunne være et kørende Sofari. Og det endte med at lokke 145 biler til. 

- Jeg synes, det er et rigtig fint fremmøde. Vi havde slet ikke regnet med, at der ville komme så mange, fortæller han.

Nogle af dem, der i dag kiggede på grise fra bilen, var Nicklas Tinggaard på seks år og Naja Tinggaard på fire år.

- Der var en gris, der sagde hej, fortæller Naja Tinggaard.

- Ja, det var en far gris. Det var sjovt, at de brune grise var faren, og de hvide var moren, tilføjer Nicklas Tinggaard.

Nogle af gæsterne på dagens sofari var Naja Tinggaard og Nicklas Tinggaard. Foto: Katrine Angel

Baggrunden for Sofari-arrangementet er at lære forbrugerne, hvad de får, når de køber økologisk svinekød. Det fortæller Hanne Børsch, der er chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Og Flemming Jørgensen håber også, at det vil få en betydning, at han lukker folk ind på sine marker.

- Jeg håber, der er nogen, der vælger det økologiske svinekød fremfor det konventionelle, når de står ved køledisken næste gang, siger han.