Nyt forslag: Send elever i skole i sommerferien og indhent det tabte

​​​​​​​De Konservative er klar til at sende de fagligt svageste elever i frivillig sommerskole, så der kan kompenseres for eventuelle tab i indlæringen fra coronakrisen. Forslaget møder dog modstand.  

Hjemsendte skoleelever risikerer at blive hægtet af rent fagligt under coronakrisen, og derfor skal de skole henover sommerferien for at indhente det tabte.

Sådan lyder foreslaget fra Konservative i hvert fald. Partiet ønsker at afsætte 300 millioner kroner til en hjælpepakke, så de mest fagligt udfordrede elever kan bruge tre uger af deres sommerferie på frivilligt at gå i skole.

- Vi planter idéen, og så håber jeg, nogen vil samle den op, siger de Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen.

- Jo længere der går, inden børnene og de ældste elever kommer tilbage, jo mere aktuelt er det, at der bliver noget henover sommeren for de elever, der har det svært, så vi kan samle lidt op på dem.

Idéen holder, lyder det fra Jan D. Andersen (S), der er formand for børne- og familieudvalget i Skive Kommune. I kommunerne er sommerskolerne ikke et fremmed begreb – normalt handler det dog mest om kreativ udfoldelse.

- Det er faktisk godt tænkt. Det synes jeg. Kunne man på en eller anden måde sammensætte noget fagligt og noget kunstnerisk og kulturmæssigt – det kunne jo være kanon, lyder det.

Ingen grund til at gå i sommerskole

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for forslaget. Formanden for Vestjysk Lærerforening kalder idéen for decideret unødvendig.

Den virtuelle hjemmeundervisning, der bliver lavet lige nu, er mere end rigeligt for de mange elever, mener han.

- Jeg ser ingen grund til, at de skal gå i sommerskole. Der er mange ting, der forstyrrer i en normal hverdag, som ikke forstyrer nu, mens man har siddet hjemme. Så jeg ved ikke, om der er noget efterslæb. Lad os nu lige slå koldt vand i blodet, siger Torben Voss.

Lærerne skal være klar efter sommerferien

Mens flere borgerlige partier bakker op, er der ligeledes modstand at finde på den modsatte fløj.

- Det er utrolig vigtigt, at vi får brugt ressourcerne på den måde, at vi forhåbentlig kan få en rigtig god skolestart, når vi er på den anden side af sommerferien. Så det nytter jo ikke noget at bruge masser af lærerressourcer henover sommeren, siger Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj.

Uanset hvad mener Søren Pape Poulsen, det bør være en smal sag at finansiere sommerprojektet.

- Jeg har det sådan, at når vi kan afsætte hjælpepakker, der kan dække op til trecifrede milliardbeløb, så kan vi nok også sætte nogle millioner af for at hjælpe dem, der har et behov i skolen, lyder det fra partilederen.

Det skal være frivilligt, om kommunerne vil tilbyde sommerundervisning.

Tema

Coronavirus