Nyeste smittetal: Holstebro Kommune ligger stadig helt i top - men undgår nedlukning

Mandagens smittetal fra Statens Seruminstitut betyder, at Holstebro Kommune fortsat ligger meget højt på listen over kommuner med højeste incidenstal.

Holstebro Kommune indtager mandag endnu engang andenpladsen over kommuner med det højeste incidenstal. Det står klart efter den seneste opgørelse over coronasmitte fra Statens Seruminstitut, hvor incidenstallet i Holstebro Kommune er 266,6.

Søndag var incidenstallet 235,9, og det bragte Holstebro Kommune op på andenpladsen over kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere. Mandag er tallet altså endnu højere.

Myndighederne arbejder med en model, hvor incidenstallet korrigeres ud fra testaktiviteten i de enkelte kommuner. Det testjusterede smittetal for Holstebro Kommune er 166, og derfor holder kommunen sig stadig under nedlukningsgrænsen på 250.

De testjusterede incidenstal placerer Holstebro Kommune på tredjepladsen. Hørsholm og Brøndby kommuner indtager henholdsvis første- og andenpladsen i den opgørelse.

Mange unge smittede

Der er 156 nye smittede siden søndag, og tallene viser, at smitten især er stor blandt de 7-19-årige. Situationen gav borgmester HC Østerby (S) anledning til at komme med en appel til borgerne i Holstebro Kommune.

- Der er vi nok nødt til at bede de unge mennesker om at komme tilbage i de gamle bobler for en periode. Det værste, der kunne ske, var jo at skulle i gang med en nedlukning, efter at vi alle har higet efter en oplukning, sagde HC Østerby til TV MIDTVEST søndag aften.

Blandt andet er Sønderlandsskolen i Holstebro hårdt ramt. Her har er ni medarbejdere og 21 elever er testet positiv med en PCR-test. Derfor er fem klasser lige nu sendt hjem.

Derudover må fire klasser på 5.-8. årgang fortsætte med den virtuelle undervisning længere end forventet, fordi skolen er så hårdt ramt på personalefronten. Det er nu planen, at de skal vende tilbage igen torsdag i stedet for mandag.

På Holstebro Gymnasium har en enkelt klasse været hjemsendt siden onsdag. 19 af klassens elever er smittet med coronavirus.

Positivprocenten mandag er den højeste siden 30. marts.

Tema

Coronavirus