Nye testcentre skal gøre det lettere for borgerne

De nye testcentre skal gøre testoplevelsen bedre for både personale og patienter og samtidig være en langsigtet løsning.

Med det stigende smittetryk i Danmark har sundhedsmyndighederne besluttet at lave 20.000 flere tests om dagen. Det betyder samtidig, at Region Midtjylland opsætter syv nye permanente testcentre, hvoraf fire kommer til at ligge i vores landsdel.

Udover at kunne teste flere personer, så skal testcentrene også gøre det lettere for borgerne at blive testet.

- Vi har gjort os nogle erfaringer, og der er nogle borgere, der kører forkert. Vi har haft et sted, hvor man bliver testet i ’sundhedssporet’ og et sted, hvor man bliver testet i ’samfundssporet’, og det har gjort, at nogle er kørt forkert. Nu bliver det ligegyldigt hvilket spor, de er i, for de skal samme sted hen, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, da han er live igennem til TV MIDTVEST.

Som tingene er nu, så har personer med stærk mistanke om, at de har corona, skulle til test gennem 'sundhedssporet'. Folk, der har ønsket en test uden symptomer eller mistanke, har måttet vente i flere dage på en test gennem 'samfundssporet'.

Bedre vilkår for borgere og personale

Mens efterårs- og vintervejret nærmer sig, giver de nye bygninger nogle bedre rammer at udføre tests i. Derudover giver det også nogle bedre vilkår for lægepersonalet, der arbejder hårdt i disse tider, og det har været en del af målet med de nye test.

- Succeskriteriet er, at dem, som har behov for en test, kan blive testet. Om det så er fordi, de har været tæt på en smittet, eller de bare gerne vil finde ud af, om de har corona er ligegyldigt. Det er vigtigt for os, at testpersonerne har nogle trygge og gode omgivelser, og personalet har nogle gode arbejdsvilkår i denne løsning, som vi skal bruge det næste lange stykke tid, fortæller Anders Kühnau.

De nye testcentre skal bruges frem til udgangen af 2021.

HaemoMedtec i Ikast tilbyder en coronatest, som giver svar efter kun 20 minutter, men en ledende overlæge fra Aarhus Universitetshospital er bekymret for sikkerheden.

Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.