Nye restriktioner på vej i Holstebro og Ringkøbing-Skjern

På baggrund af mink-smitten skal borgerne i de to kommuner nu massetestes.

To midt- og vestjyske kommuner skal fra på mandag forholde sig til nye corona-restriktioner. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Dagbladet er kommet i besiddelse af en mail fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til følgegruppen for Covid-19 som lægger op til nye tiltag for at få styr på smitten i kommunerne Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

"På baggrund af nye data om smittesituationen i relation til mink finder indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, at der er behov for tiltag, som pr. 19 november gælder for for de syv nordjyske kommuner, bør udvides til omfatte Holstebro og  Ringkøbing-Skjern kommune. Dette bygger blandt andet på, at der er bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner," hedder det i mailen, som Dagbladet er i besiddelse af.

Massetest af borgere fra mandag

Helt konkret kommer det til at betyde, at der på mandag bliver sat gang i et stort testprogram, så størstedelen af kommunernes borgere kan blive testet.

Der bliver dermed ikke tale om ind- eller udrejseforbud i kommunerne.

Ifølge en anden mail, som Dagbladet er i besiddelse af, er borgmestrene i de to kommuner blevet orienteret om sagen fredag eftermiddag.

- Vi har et højt smittetal, og derfor er vi også selv interesseret i, at så mange som muligt bliver testet, så vi kan få brudt smittekæderne, siger borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (S), til Dagbladet Holstebro-Struer.

Borgmester savner mere information

Borgmester i Ringkøbing-Skjern, Hans Østergaard (V), siger til TV MIDTVEST at han ikke helt forstår, hvorfor Ringkøbing-Skjern er blevet puttet i samme kategori som Holstebro.

- Jeg blev lidt forundret, da jeg fik det at vide, må jeg sige, lyder det fra borgmesteren.

quoteHvis jeg skal forsvare det her og få det positivt kommunikeret ud til borgerne, så er jeg også nødt til at vide, hvorfor vi gør, som vi gør.

Hans Østergaard (V), borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune

Han savner mere information fra myndighederne om baggrunden for beslutningen.

- Hvis jeg skal forsvare det her og få det positivt kommunikeret ud til borgerne, så er jeg også nødt til at vide, hvorfor vi gør, som vi gør.

Ligesom sin borgmesterkollega i Holstebro er Hans Østergaard dog også klar til at lade kommunens indbyggere teste.

- Vi kan jo bruge de her tests som et redskab til at komme af med minkvarianten, så vi skal også se det positive i det, siger han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.