Nye coronaregler: Nu er der ikke længere en måneds ventetid på nyt pas

Afstandskravet hos borgerservice er netop blevet næsten halveret, og det betyder, at de i Ringkøbing-Skjern Kommune nu endelig kan få den lange ventetid på at få et nyt pas ned i et normalt leje.

Ventetiden på at få et nyt pas eller kørekort har været lang. Faktisk helt op til en måned i Ringkøbing-Skjern Kommune, der lige nu har 750 personer med en tidsbestilling til at få lavet et nyt pas eller kørekort hos borgerservice.

Derfor kommer lempelsen af afstandskravet som en lettelse for medarbejderne. Nu skal der ikke længere være syv kvadratmeter per besøgende i borgerservice. Kravet er sat ned til fire kvadratmeter, og det betyder, at der både i Skjern og Ringkøbing er åbnet et ekstra spor med pas- og kørekortsekspedition.

- Vi har et års efterslæb på pas, der mangler at blive lavet, så dem har vi rigtig mange af nu. Vi har haft meget lange ventetider på at kunne få lavet et pas. Så det kommer meget belejligt, at der er blevet lempet på arealkravet, så vi kan få nogle flere igennem, siger Torben Andersen, der er afdelingsleder i borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Torben Andersen, afdelingsleder på borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune, er glad for at de nu kan få ventetiden på at få et pas ned på et normalt niveau.
Torben Andersen, afdelingsleder på borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune, er glad for at de nu kan få ventetiden på at få et pas ned på et normalt niveau.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Alle, der skal have et nye pas eller kørekort, skal bestille tid til at komme ind på borgerservice, og inden lempelserne var den første ledige tid i starten af juli.

- Det var jo meget frustrerende, at vi først havde tid, når folks sommerferie begyndte at nærme sig. Efter der er åbnet op for rejser til blandt andet Tyskland og visse steder i Spanien, har vi kunne mærke, at der har været en eksplosiv vækst i tidsbestillingerne, siger Torben Andersen.

Den ekstra bemanding i ekspeditionen betyder, at der lige nu er ledige tider i Skjern allerede i morgen, mens der i Ringkøbing er en uges ventetid.

- Der er stadig rift om tiderne, men vi forventer, at vi nu kan følge med efterspørgslen, og der maksimalt vil være en uges ventetid, siger Torben Andersen.

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune fastholder tidsbestillingen til borgerservice for at sikre, at der ikke opstår kødannelse.

I mere end to måneder har landsdelens borgerservice-kontorer været lukkede på grund af corona. Nu kan man igen få sit pas og kørekort fornyet.