Ny app skaber sikker kontakt til terapeuter og tandplejere

Det er både nemt og uden smitterisiko at få fat på sin behandler med en videokonsultation, som nu også kan hentes som app.

Nu kræver det kun en app på smartphonen at få en konsultation med din behandler. Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Uanset om du skal snakke med en psykolog, have vurderet et sår på foden eller hjælpes i gang med nogle øvelser for ryggen, så er det blevet nemmere at gøre hjemmefra.

Sundhedstilbuddet VideoKonsultation, der tilbyder konsultationer mellem borgere og psykologer, fysioterapeuter, fodterapeuter, kiropraktikere og tandplejere, er nemlig blevet lanceret som en app. Det skriver sundhed.dk i en pressemeddelelse.

Læs også Sygehuspersonale tilbydes psykolog over video: Covid-19 kan være en ekstra belastning

- Med den nye VideoKonsultation-app gør vi det endnu mere nemt og fleksibelt for danskerne at få hjælp fra en behandler. Nu kan du få en videokonsultation, hvor det passer dig bedst med din mobil eller tablet ved hånden, udtaler formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Stor efterspørgsel har ført til appen

I første omgang blev VideoKonsultation kun lavet til at fungere fra en computer, og tilbuddet blev lanceret på sundhed.dk i marts måned. Men stor efterspørgsel fra brugerne har betydet, at der nu også er blevet udviklet en app.

Tilbuddet er blevet udviklet på ganske kort tid som en konsekvens af nedlukningen af Danmark i forbindelse med Covid-19, og er en hjælp til borgere, der gerne vil have råd og vejledning uden at skulle frygte for smittefaren.

Videokonsultationerne fungerer langt hen ad vejen ligesom en almindelig konsultation. Der skal være aftalt et tidspunkt for konsultationen, og du skal være enig med din behandler om, at det skal foregå over video. I appen kommer du ind i et virtuelt venteværelse, hvor behandleren så kan ringe dig op, når det er din tur.

Fakta om den nye videokonsultation

  • VideoKonsultation vil kun være tilgængelig på smartphone og tablet for borgerne, mens behandleren stadig vil udføre konsultationen foran en computer.
  • VideoKonsultation er et samarbejde mellem Danske Regioner, Dansk Psykolog Forening, Danske Fysioterapeuter, Danske Fodterapeuter, Dansk Kiropraktor Forening og Danske Tandplejere.
  • Videoløsningen varetages af sundhed.dk.

    Kilde: Sundhed.dk