Nu vender hverdagen tilbage: Snart er hospitalsindgange ikke længere bevogtede

Der er nu så få personer indlagt med Covid-19, at sygehusene i landsdelen er i gang med at drosle ned på både vagter og sengepladser.

Det seneste døgn er der ikke registreret ét eneste dødsfald med corona i Danmark.

quoteVi er lige så stille ved at gå over i en ny normalitet

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest

Lige nu er kun otte personer indlagt med sygdommen i hele region Midtjylland.

Det tager sygehusene i Holstebro og Herning nu konsekvensen af.

- Vi er lige så stille ved at gå over i en ny normalitet, siger Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest.

Siden coronavirussen kom til Danmark i marts har sygehusene været i højt beredskab og har dedikeret store områder i akutdelingen og medicinsk sengeafsnit til patienter med Covid-19.

Det beredskab mindsker de nu på Hospitalsenheden Vest, fordi der kommer færre patienter med corona end tidligere.

- Lige så stille reducerer vi, så der kan komme patienter med andre sygdomme ind for at få klaret deres problemstillinger, fortæller sygeplejefaglig direktør Ida Götke. 

Det betyder i praksis, at kapaciteten til Covid-patienter bliver halveret på sygehusene i Herning og Holstebro.

Ikke længere vagter ved indgang

En anden sikkerhedsforanstaltning mod smittespredning har været bemandede indgang til sygehusene i landsdelen.

Her er man, indtil nu, blevet mødt af en vagt, som har spurgt, om man havde symptomer på Covid-19. Det har virket til at skabe tryghed, fortæller Ida Götke.

- Det betyder meget for vores medarbejdere og patienter, at de har en umiddelbar tryg oplevelse i maven.

Men fra på mandag vil der ikke længere være en vagt, som tager imod ved indgangene til sygehusene i Herning, Holstebro, Viborg og Silkeborg. 

Det glæder sygeplejefaglig direktør Ida Götke, at sygehusene snart vender tilbage til mere normale tilstande.

- Og samtidig skal vi være forberedte på at vi skal kunne skalere op igen. At der lige pludselig kommer et skvulp igen. Men ellers er det dejligt at få normaliteten tilbage – det er det for os alle sammen, siger hun.

Det betyder dog ikke, at man bare kan komme og gå på sygehusene. For der er stadig skrappe besøgsregler, ligesom det stadig er forbudt at komme med blomster og chokolade til indlagte.

I disse dage er personalet på sygehusene i Herning og Holstebro i gang med at tage informationsplakater om coronavirus ned - og sætte nye skilte op.
I disse dage er personalet på sygehusene i Herning og Holstebro i gang med at tage informationsplakater om coronavirus ned - og sætte nye skilte op.
Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST (foto)

Går mod et mere normalt hospital

I takt med at sygehusene får færre Covid-patienter, har Lærke Pedersen, der er strategi- og plankonsulent på Hospitalsenheden Vest, også været på arbejde. 

Fredagen er gået med at skifte midlertidige corona-plakater ud med nye, opdaterede skilte, så patienter kan se, hvilke retningslinjer de skal forholde sig til.

Der kommer også mere permanente spritstandere ved indgangspartierne.

- Vi vil gerne have en løsning, der syner lidt mere permanent, når patienter bliver mødt af det alene uden en vagt, siger Lærke Pedersen. 

Det er rart at gå mod mere normale tilstande på sygehusene, men det sker ikke lige fra den ene dag til den anden. 

- Det er altid hurtigere at bryde ned end at bygge op. Men ligesom der er mange udfordringer i at opskalere, så er der også udfordringer i at nedskalere.

Hun regner med, at sygehusene i Herning og Holstebro kan være helt færdige med pille de midlertidige corona-plakater ned og sætte nye op i løbet af næste uge.

I Herning pillede Beredskabsstyrelsen forleden et af de midlertidige telte ned.
I Herning pillede Beredskabsstyrelsen forleden et af de midlertidige telte ned.
Lærke Pedersen, privatfoto (foto)

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.