Nu rammer Corona også mink i Thy: Mink fra 14 farme er i gang med at blive aflivet

Corona-virus bliver ved med at sprede sig til flere minkfarme. Senest er den blevet konstateret på flere farme i Thy.

I Thisted Kommune er der i alt 42 minkfarme, og på fire af de farme er der nu fundet mink, som er smittet med coronavirus. Det oplyser Fødevarestyrelsen på deres hjemmesiden i dag.

- Der er fire besætninger, der er smittet og fire til fem andre, der er under mistanke. I alt er 14 besætninger inden for grænsen, så nu starter vi aflivningen på de smittede farme i dag, siger Flemming Kure Marker, der er veterinærchef i Fødevarestyrelsen til TV MIDTVEST. 

Hovedparten af de 14 farme er naboer og ligger på Grønnevej lidt uden for Hanstholm.

Rensestation på flyvestationen

De nye smittetilfælde betyder, at der lige nu er coronavirus på minkfarme i otte kommuner. Udover Thisted Kommune drejer det sig om Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Vesthimmerland, Vejle, Ålborg, Jammerbugt og Hjørring Kommuner.

Fødevarestyrelsen samarbejder med Beredskabsstyrelsen om arbejdet med aflivningen. De har oprettet en rensestation på Flyvestation Karup.

- De personer, der skal overvåge og aflive dyrene, bliver kørt fra flyvepladsen og ud til farmene. Det er almindelig procedure, siger Flemming Kure Marker.

For at undgå smittespredning, bliver personerne, der har arbejdet med aflivningen, kørt tilbage til rensestationen, når de er færdig med deres arbejde.