Nu kan flere ansatte blive testet for Covid-19

Der er hårdt brug for alle hænder i sundhedsvæsnet. De ansatte kan nu hurtigere få svar på, om de er smittede.

Regionerne har fra i dag mandag skruet kraftigt op for antallet af ansatte i sundhedsvæsnet, der kan blive testet for Covid-19.

På grund af mangel på testudstyr måtte Region Midtjylland tidligere prioritere at teste de mest syge borgere, men nu kan sundhedsansatte, der varetager de mest kritiske funktioner, hurtigere få svar på, om de er smittede eller ej.

Og det er der god brug for, undertreger overlæge Rikke Leander Læbel, der er beredskabschef på Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland. 

- Vi er meget udfordrede. Vores personale må helst ikke lægge sig syge alt for længe. Vi har virkelig brug for al det personale, vi kan få, siger hun.

Med den lettere adgang til at blive testet kan de ansatte hurtigere få svar på, hvornår det er sikkert for at møde på arbejde.

- Ved en negativ test opnår vi det, at de hurtigere kan komme i arbejde. Ellers skal de blive hjemme til 48 timer efter symptomophør, siger Rikke Leander Læbel.

Testen foregår i telte foran sygehusene. Rikke Leander Læbel fortæller, at tilbuddet i første omgang kun gælder ansatte på sygehusene og i ældreplejen, socialforsorgen og psykiatrine. Senere kan der blive tale om at åbne for andre faggrupper som politi og brand og redning.

Region Midtjylland meddelte i weekenden, at man nu har kapacitet til at foretage i alt 1000 test om dagen. Dette tal gælder både patienter og personale. I Region Nordjylland er kapaciteten 500 om dagen.

Tema

Coronavirus