Nu kan børn vaccineres: Vaccinationscenter har rygende travlt

Fra søndag er det muligt, at børn i alderen 5-11 år bliver vaccineret mod coronavirus. Og det skaber travlhed på et vaccinationscenter i Silkeborg.

Alle børn i alderen 5 til 11 år kan nu få det første stik med nålen mod coronavirus.

Sådan lød det fredag fra Sundhedsstyrelsen, som besluttede, at børn nu også kan tilbydes en vaccine.

Allerede søndag startede tilbuddet, og det har medført, at vaccinationscenteret i Silkeborg har fået rygende travlt. 

Der var nemlig allerede fuldt booket, og 123 børn fik søndag nålen i armen, oplyser Erik Sand Steesby, der er læge i Region Midtjylland.

- Folk har været taknemmelige. Der er unge mennesker, der har sagt, at de har presset på, for at kunne blive vaccineret, så de kunne komme til sport osv. og dermed undgå alle de podninger, siger lægen.

Det har været børn i alderen 10 til 11 år, der er blevet vaccineret, fordi det er de ældste børn, som er blevet inviteret til vaccinen først.

Undgår de mange podninger

Ifølge Erik Sand Steesby var flere af de unge, der besøgte vaccinationscenteret i Silkeborg søndag meget glade for at modtage vaccinen, og det er der en helt særlig grund til.

- Det betyder meget, fordi når de skal til sport og i skole, så skal de fremvise mange podninger for at få lov til at komme til sporten. Og så tror jeg, at de fleste forældre har fortalt, at det er en måde at undgå en ret alvorlig sygdom, siger han.

Og der blev da også kun sagt på gensyn på centeret, for alle de unge har allerede bestilt tid til deres andet stik.

Læge Erik Sand Steesby ser frem til at give flere børn en god oplevelse, når de skal vaccineres.
Læge Erik Sand Steesby ser frem til at give flere børn en god oplevelse, når de skal vaccineres.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Samtykke fra forældre

Der er høj smitte blandt børn, og ifølge Sundhedsstyrelsen kan vaccination blandt den yngre befolkning gøre det muligt at få kontrol over epidemien.

Men før et barn under 11 år kan modtage vaccinen, kræver det et samtykke fra en forælder, og det vil derfor være forældrene, der skal booke en vaccinetid til deres børn.

Hvordan foregår vaccinationen?

Ifølge Sundhedsstyrelsens hjemmeside vil forældrene modtage en besked i deres e-boks, når deres barn inviteres til vaccination, og mindst en forælder skal være med, når barnet vaccineres.

Og derfor mødte børnene op sammen med deres forældre på vaccinationscenteret i Silkeborg, og ifølge Erik Sand Steesby var børnene lettede over det lille stik.

- Reaktionen har været ualmindelig god. Mange har sagt tak, og ’er det ikke værre?’, og det har jo været en dejlig oplevelse, siger han.