Nu får besøgende målt temperatur på bibliotek i Struer

Skal man på biblioteket i Struer, kan man få målt sin temperatur på et nyt apparat, som scanner øjnene.

Struer Kommune er i skrivende stund det sted i landet med det højeste smittetryk. Så da virksomheden EL:CON kontaktede kommunaldirektøren og spurgte, om man ville afprøve en ny temperaturmåler, var svaret prompte ja.

Og apparatet fungerer egentlig ganske enkelt.

- Når man står foran maskinen, laver den en måling af øjnene, forklarer markedsdirektør Tim Pindstofte fra EL:CON og fortsætter:

 - Det er et apparat, som helt kort fortalt kan detektere den temperatur, en person har, og også afvise personen, hvis temperaturen er for høj.

Rasmus Thøgersen er leder på Struer Bibliotek.
Rasmus Thøgersen er leder på Struer Bibliotek.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Spørger man Rasmus Thøgersen, der er leder på biblioteket i Struer, kan maskinen skabe tryghed for folk, der skal på biblioteket.

- Vi havde glædet os til en rigtig aktiv efterårsferie, men vi har desværre måttet aflyse alle vores arrangementer. Men bliblioteket er stadig åbent, så folk kan med det her føle sig mere trygge, siger han.

Et supplement

De biblioteksbrugere, vi talte med onsdag, har det fint med at få målt deres temperatur.

- Det generer ikke mig. Det er vel en okay måde at opspore på, fortæller pensionist Else Gøbel.

- Jeg skal lige vænne mig til, at det er det, jeg skal, inden jeg går ind. Men det er helt i orden. Jo mere, vi kan gøre, des bedre, siger en anden Else med efternavnet, Mølgaard.

Men det er et supplement, fastslår producenten.

- Man skal se det som et supplement til de andre værnemidler, der er. Det er en service, som man kan tage til sig som mundbind, håndvask og sprit.

- Jeg tror, det kan give en tryghed blandt personalet på et sted som det her.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sundhed.