Coronavirus

Patienter opfordres kraftigt til at bruge mundbind på sygehuse

Selvom smittetrykket er lavt de fleste steder, har Region Midtjylland nu besluttet at opfordre til at bruge mundbind på alle midt- og vestjyske sygehuse.

Jens Danielsen, der er dialysepatient, er glad for kravet om mundbind på sygehusene.
Jens Danielsen, der er dialysepatient, er glad for kravet om mundbind på sygehusene.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Region Midtjylland har netop besluttet, at opfordre alle patienter, pårørende og andre udefrakommende til at bære mundbind,  når de besøger landsdelens hospitaler. 

-  Det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden, siger Claus Brøckner Nielsen, der er lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

Idéen bliver især taget godt imod af dem, som er særligt udsatte.

- Jeg er jo selv i en højrisikosgruppe, så her, hvor der er mange folk frem og tilbage,  er det rarest at være på den sikre side, siger Jens Danielsen, der er dialysepatient.

quoteJeg er jo selv i en højrisikosgruppe, så her, hvor der er mange folk frem og tilbage,  er det rarest at være på den sikre side.

Jens Danielsen, dialysepatient, Silkeborg

Selvom det for andre måske kan virke enten irriterende eller grænseoverskridende at bære mundbind, så er der altså en god grund til, at brugen af dem nu breder sig.

- Mundbindet holder smittespredningen inde i dig selv så at sige. Når du snakker, så kommer der forstøvning af dit spyt, og det er det mundbindet holder tilbage, og så smitter du ikke andre, forklarer Claus Brøckner Nielsen.

Mens brugen af mundbind er en anbefaling på midt- og vestjyske hospitaler, er det et krav i forbindelse med siddende patientkørsel i Region Midtjylland for både passagerer og chauffører. 

2:27
Brugen af mundbind breder sig hastigt ud over landsdelen. Nu også blandt patienter og pårørende på sygehusene.