Nu er lampe i desinficerende skabe testet - og den virker

- Der er ikke noget overraskende i det. Testen har vist det, vi troede. Nu har vi bevis for det, er reaktionen fra virksomheden, som står for teknologien i skabene.

I slutningen af april fortalte TV MIDTVEST om virksomheden GoCharges opfindelse. Et opladningsskab til tablets, smartphones og bærbare computere, der samtidig kunne desinficere apparaterne ved hjælp af såkaldt UVC-lys. Også for covid-19 - eller ny coronavirus - sagde virksomheden.

Dokumentationen manglede dog på det tidspunkt. Men nu er selve UVC-lampen, som er monteret i GoCharges skabe, blevet testet.

- Nu kan vi sige, at vi ved nøjagtigt, hvor meget der skal til for at inaktivere covid-19, siger Pernille Snitkjær, der er direktør i Naturlig Desinfektion, som har stået for UVC-teknologien for GoCharge, til TV MIDTVEST.

Tema

Coronavirus

Det er HouseTest i Odense, som har foretaget test af UVC-lamperne. Testen har vist, at 99,67 procent af ny coronavirus er fjernet, når en flade (på for eksempel en smartphone eller tablet) er blevet bestrålet i 160 sekunder af UVC-lyset.

- Der er ikke noget overraskende i det. Testen har vist det, vi troede. Nu har vi bevis for det.

- Vi havde en forventning om, hvad vi ville få, men vi var i tvivl om, hvor hurtigt vi kunne få resultatet af testen, uddyber Pernille Snitkjær.

For at være på den sikre side får det, der lægges i GoCharges skabe, fem minutters UVC-bestråling.

Lånt ud til skole i Herning

Bag skabene står GoCharge, der har den tidligere FCM-spiller, Ulrik Lindkvist, i spidsen. I april lånte virksomheden størstedelen af sine skabe ud til Herningsholmskolen, hvor eleverne som supplement til afspritning kunne få desinficeret alt fra tablets og bærbare computere til bøger og andre lignende undervisningsmidler.

Ifølge GoCharge er efterspørgslen på de desinficerende skabe stor. Tirsdag kommer den første store sending af af skabe, som virksomheden gerne vil kunne sende til pleje- og sundhedssektor samt andre virksomheder og institutioner, der er mest udfordret under genåbningen efter coronakrisen.

Fire skabe er lånt ud til Herningsholmskolen. Dokumentationen mangler, men virksomheden mener, de virker mod covid-19.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.