Nedlukningen efterlader unge uden steder at være – i Skive skaber det uro i byen

Klubber og fritidsaktiviteter er lige nu lukket ned på grund af corona-restriktioner, og det betyder, at flere unge er rodløse. I Skive har det skabt utryghed.

Graffiti, hærværk og borgere, der føler sig utrygge. Det er nogle af de problemer, som der lige nu er i Skive. Politiet i Skive bekræfter overfor TV MIDTVEST, at der er en gruppe på 7-8 unge i alderen 13-16 år, som de har fokus på.

- De holder blandt andet til ved Banegården og Søndercentret, og de unge har været kaldt til en bekymringssamtale, siger Niels Bach, der er politiassistent ved Skive Politi.

Han fortæller, at politiet samarbejder med kommunens gademedarbejdere i sagen.

Et problem i flere kommuner

Jan Jensen er SSP-leder i Skive Kommune, og han oplever, at flere af de unge i byen keder sig og ikke har nogle steder at opholde sig.

- Efter, at byens skøjtebane og klubber er lukket, så efterlader det et vakuum, og nu har de unge mennesker ikke rigtig noget sted at være, og det har den naturlige konsekvens, at de prøver at finde nye steder at mødes, siger han.

Jan Jensen bekræfter, at det er et problem i flere kommuner. Han har snakket med flere SSP-kollegaer i Midt- og Vestjylland, der fortæller, at de står med samme udfordringer.

- Det gør vores arbejde sværere, at alting lige nu er lukket ned. Tidligere havde vi styr på, hvor de unge mennesker var, men nu løber de rundt udenfor og skaber problemer flere steder.

Han mener, at det langt hen ad vejen også handler om, at der er nogle forældre, der skal have en snak med de unge om, hvordan de skal opføre sig.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.