Museum i det fri - gæster løser mordgåde i Viborg

Viborg Museum laver nu museumsbesøg i det fri. Hele sommeren kan gæster løse gåder og opklare et mordmysterium på en gammel konge.

Familien Vinther er på jagt efter spor.

- Jeg synes, at det her er en rigtig fed måde at lave det på. Man kan komme ud og få lidt mere føling med historie og ikke kun skulle læse om det i en bog, fortæller Dorthe Nigaard Vinther fra Viborg.

Jagten foregår rundt i Viborgs domkirkekvarter, hvor gæsterne løser gåder og i sidste ende skal opklare et mordmysterium.

Nu kan man nemlig få en udendørs museumsoplevelse, og det er Viborg Museums nye og corona-sikre måde at gå på museum på. 

En anden måde at opleve historien

I 1286 blev Kong Erik Klipping myrdet i Finderup Lade.

Nu kan museumsgæster som familien Vinther prøve at opklare, hvem der myrdede kongen.

- Det bliver lidt mere en virtuel oplevelse, at man selv kan dykke lidt ned i det og lege detektiv, siger Dorthe Nigaard Vinther.

Museerne i Viborg har lavet udendørs museumsbesøg i middelalderbyen, hvor gæsterne skal prøve at opklare mordet i Finderup Lade. Se indslaget fra første dag med museum i det fri her.

Hun var med sin mand og 9-årige barn på jagt.

- Det er nogle sjove gåder. Og det er skægt at prøve at finde ud af, hvordan man kommer igennem det, siger Morten Ilsø Vinther.

Det er Skovgaard Museet og Viborg Museum, som i fællesskab har fundet på mordgådejagten. Museerne er for nylig åbnet igen, og nu handler det om at tænke corona-sikkert.

- Det er jo ideelt, fordi det er corona-sikkert at deltage. Man er kun sammen med sin egen familie, når man deltager i mordgådejagten her, og det foregår udendørs det hele, fortæller Brian Wiborg, der er museumschef på Viborg Museum.

Museumschef Brian Wiborg med gåder til mordmysteriet.
Museumschef Brian Wiborg med gåder til mordmysteriet.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

"Corona-safe" sommeraktivitet

Selvom den nye mordgådejagt passer perfekt til de mange corona-påbud, der skal overholdes lige nu, så er det faktisk tilfældigt, at aktiviteten lanceres nu.

- Det er en idé, vi har haft gennem flere år, og at det så falder sammen med coronakrisen er ret tilfældigt, men det er ideelt, for det er ret corona-sikkert at deltage, fortæller Brian Wiborg.

Det er en mærkelig tid at drive museum, men museumsdirektøren er glad for endelig at kunne have gæster i museet igen - og samtidig have "en corona-safe aktivitet hele sommeren". 

- Der er jo ikke noget værre end at være et museum, der ikke kan åbne for sine gæster. Det er jo det, vi allerhelst vil.

- Vi skal være sikre på, at der er plexiglas sat på, at der er håndsprit til rådighed og at man kan holde afstand til hinanden og så videre, så der er nogle retningslinjer, vi skal forholde os til, fortæller museumsdirektøren.

Man kan prøve kræfter med mordmysteriet frem til den 30. august.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.