Museum har været lukket siden marts: - Vi har været så ærgerlige

Efter måneders nedlukning kan besøgende snart igen opleve Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle.

Siden marts har det været helt stille i Jeppe Aakjærs kunsthjem i Salling, Jenle, efter museet sammen med andre store dele af Danmark blev lukket ned for at begrænse smitte med coronavirus.

Det er sket på trods af, at de fleste andre museer har været åbne i et stykke tid.

- Jenle er et meget specielt sted. Vores forhold på Jenle er meget snævre, og vi har ikke kunne se nogen udvej til at åbne uden at overtræde reglerne groft. Og det ville og turde vi ikke. Derfor har vi gået og ventet, indtil myndighederne ændrede deres signaler. Nu synes vi - og vi har rådført os med mange - at det er nu, vi skal i gang, siger næstformanden for Aakjærselskabet, Thøger Berg Nielsen.

Åbner med restriktioner

Det har været hårdt at holde lukket så længe, forklarer næstformanden.

- Vi har været så ærgerlige. Vi havde planlagt et stort og flot program til hele året, og så bliver det hele skudt i sænk af den forfærdelige sygdom, fortæller han.

Når museet igen på lørdag åbner dørene for besøgende, så kommer der til at være en række restriktioner. Blandt andet har museet fået afstandsmærker, ligesom kun fire gæster lukkes ind ad gangen.

Thøger Berg Nielsen forsikrer, at det stadig vil være en god oplevelse for de besøgende.

- Vi kan slet ikke sove om natten. Vi er helt vilde for at komme i gang. Men vi er også meget bevidste om vores ansvar i den sag her. Det er os, der skal sikre, at alle gode borgere kan komme og nyde Jenle, men det er også dem, der skal hjælpe os med at sikre, at det går på den rigtige måde.

Jenle.
Jenle.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST