Museer er igen åbne - gæster besøger nu lokale perler

Landets museer kan i denne weekend åbne op igen. Museumsdirektører er positive, for de mener, at krisen har fået danskerne til at få øjnene op for de attraktioner, der ligger lige uden for deres dørtrin.

Museerne kunne i denne weekend igen endelig slå dørene op for gæster.

På museer og besøgssteder langs Vestkysten er gæsterne strømmet til.

quoteDet er svært ikke at have et kæmpestort smil på, når man kommer herud, og der rent faktisk er gæster i fyrtårnet.

Mette Bjerrum Jensen, museumsdirektør

- Der har været folk fra vi åbnede og til nu. Og der har simpelthen været så godt flow. Det er gået rigtig godt, og folk er smilende og glade for, at vi har åbent igen, fortæller Renee Maigatter, der er museumsvært ved Lyngvig Fyr.

Lyngvig Fyr er en af Ringkøbing-Skjern Museums 13 besøgssteder, så museumsdirektøren var godt tilfreds med weekenden.

- Det er svært ikke at have et kæmpestort smil på, når man kommer herud, og der rent faktisk er gæster i fyrtårnet. Det er helt vildt dejligt at se, at der er glade folk igen, og at folk har lyst til at gå på museum og få nogle gode oplevelser, siger Mette Bjerrum Jensen, der er museumsdirektør på Ringkøbing-Skjern Museum.

Strandingsmuseet i Thorsminde har sat millioner af kroner til under coronanedlukningen, men nu tror museet på lysere tider.
Strandingsmuseet i Thorsminde har sat millioner af kroner til under coronanedlukningen, men nu tror museet på lysere tider.
Foto: jesper mortensen

Danskerne besøger lokale perler

Længere nordpå af kysten var der også gæster i Strandingsmuseet i Thorsminde.

- Amen det jo fantastisk. Det er jo skønt. Det har vi drømt om lige siden vi blev lukket ned, fortæller Michael Metz Mørch.

Han er bestyrelsesformand for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, og han tror, at coronakrisen trods alt kan have ført gode ting med sig.

- Jeg tror, at vi vil se folk interessere sig mere for deres rødder og bruge mere tid på at tale sammen om de store ting i livet, og der er historiske oplevelser og vores egen kulturhistorie en af de store ting, siger Michael Metz Mørch.

Museumsdirektøren ved Ringkøbing-Skjern Museum tror også, at de for fremtiden vil se en ny tendens.

- Jeg tror, at der er mange danskere, der har fået øjnene op for historier, de havde glemt, der findes lige foran næsen. Og jeg er sikker på, at folk vil ud og opleve kulturen og naturen i vores lokale områder, siger Mette Bjerrum Jensen.

De øvrige besøgssteder i Ringkøbing-Skjern kommune åbner til pinse - i Holstebro Kommune åbner man resten af museerne i løbet af denne uge.

Tema

Coronavirus