Minkavler stopper aflivning: - Vi vil behandles ordentligt

En af landsdelens største minkavlere har stoppet aflivningen af mink. Han er utilfreds med myndighedernes fremfærd.

Det skulle have været en travl weekend, hvor tusindvis af mink skulle aflives på Niels Christian Poulsens farm for at undgå coronasmitte.

I stedet har han givet folkene fri. Han har stoppet den påbudte aflivning af sine mink.

- Vi ville have arbejdet weekenden igennem, men vi synes, at vi mangler at få en afklaring. Hvad er vores erstatning? Hvad er vores økonomi i 2021, hvis vi ikke kan sætte avlsdyr ind? Hvis vi nu afliver så mange dyr, at vi heller ikke kan avle i 2022, hvad er så vores økonomi?

Niels Christian Poulsen driver flere minkfarme og er en af landets største producenter af minkskind. Han siger, at det største problem er manglen på avlsdyr fremover, hvis minkavlerne ikke får lov at holde dem i live.

- Vi vil gerne have lov til at beholde vores avlsdyr uanset sygdomsstatus. Det ville være det optimale for samfundet, og selvfølgelig for os. Så må vi leve med, at vi ikke får lov til at pelse vores skind.

I går kom fødevareminister Mogens Jensen ellers minkbranchen i møde med en lempelse. Nu er det ikke alle minkavlere, der skal slå deres mink ihjel, hvis de er blevet raske igen. Men det gælder kun mink i Nordjylland, og kun hvis de er smittet tidligt i epidemien.

Vil sætte pres på myndighederne

Her i landsdelen skal alle mink stadig aflives, hvis de er smittet med corona, eller hvis minkfarmen ligger inden for 7,8 kilometer fra en smittet besætning. Minkavlerne skal selv hjælpe med til aflivningen, men det er altså det arbejde, Niels Christian Poulsen nu har sat i bero.

- Vi ville lynhurtigt kunne aflive vores dyr, hvis vi får tilladelse til at beholde avlsdyrene. Vi har ikke haft specielt travlt, og vi kan arbejde mange flere timer og hurtigere, hvis vi får lov til at beholde vores avlsdyr – eller i hvert fald får afklaring, siger han.

Niels Christian Poulsen ved ikke, hvornår han genoptager aflivningen af minkene. Det kommer an på, hvordan sagen udvikler sig.

- Det var egentlig planen, at vi skulle arbejde mandag, men vi overvejer, om det skal udsættes for at sætte lidt pres på myndighederne, så de kan få truffet nogle beslutninger, siger Niels Christian Poulsen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.