Mindre testkapacitet bliver taget godt imod: - Det går i den rigtige retning

Flere og flere bliver vaccineret, og færre og færre bliver testet. Så nu bliver flere testcentre i landsdelen lukket.

Der var ingen ventetid, da Jimmy Boel i dag aflagde visit på testcentret i Viborg Storcenter for at få en kviktest.

- Jeg synes da, det er dejligt og positivt. Det går da i den rigtige retning. Nu skal vi bare have de sidste med, siger Jimmy Boel.

Andelen af færdigvaccinerede danskere stiger dag for dag. Normalt besøger omkring 1500 testcentret i Viborg Storcenter, men presset er altså knap så stort lige for tiden.

- Der har været et mindre fald, hvis man sammenligner sidste uge med forrige uge. Der har været et fald i antal test i Viborg-distriktet på otte procent, siger Lone Jellesen, der er testcenterleder hos Falck.

I dag, tirsdag, lød meldingen fra myndighederne, at den samlede testkapacitet nu bliver skåret ned med en femtedel. Det betyder, at 400.000 danskere kan blive testet om dagen i stedet for 500.000.

Og det betyder også, at 21 teststeder lukker i løbet af de kommende uger.

- I de byer, hvor vi har flere testcentre, vil der blive færre fremadrettet. Det vil stadig være sådan, at der maksimalt er 20 kilometer til nærmeste teststed, så vi vil stadig have en rigtig god dækning af teststeder geografisk, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau.

Testcentre har talte dage

I Viborg Storcenter vil kviktestcentret fortsat have åbent fra 6-22. Der er nemlig stadig pres på i perioder.

- Specielt mandag morgen er der rigtig travlt allerede fra klokken seks om morgenen, siger testcenterleder Lone Jellesen.

Omkring halvdelen af befolkningen har på nuværende tidspunkt fået første vaccinestik. Dermed står det også klart, at testcentrenes dage på et tidspunkt er ovre.

- Det er vi selvfølgelig forberedt på. Det har jo en tidsbegrænsning, det her, det ved vi jo alle sammen, siger Lone Jellesen.

Jimmy Boel ser frem til, at test ikke længere skal regnes ind i hverdagen i samme omfang.

- Forhåbentlig kan vaccinationen gøre, at vi ikke skal bruge så meget tid på at blive testet, siger han.

Vatpindene bliver dog ikke lagt helt væk foreløbig. Alene det seneste døgn er der foretaget næsten 100.000 lyntest i Region Midtjylland.

Det er kun lyntest, der bliver skåret ned på. PCR-testene fortsætter med uændret kapacitet.

Tema

Coronavirus