Midtjyllands Lufthavn flyver igen - først til Bornholm

Fra torsdag vil der igen lette fly fra lufthavnen i Karup. I første omgang kan man komme til Bornholm, men de arbejder på at få ruten til København i gang hurtigst muligt.

I lang tid har der kun været militær- og sundhedsflyvninger, men nu starter den normale flytrafik så småt i Karup.

- En lufthavn uden daglige flyvninger er altså ikke sjovt, og derfor er vi rigtige glade for, at vi nu kommer i gang, fortæller lufthavnsdirektør i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen.

Første flyvning til Bornholm sker i morgen, og der er derudover tre rejser med fyldte fly til ferieøen i løbet af sommeren. I første omgang er det kun charterrejserne, der er i kalenderen.

Normalt er hovedaktiviteten i lufthavnen ruten mellem Karup og København, og 90 procent af den normale flytrafik er erhvervsflyvninger til hovedstaden. Planen er, at den rute først starter op igen den 10. august.

Klar til tidligere åbning

Alle foranstaltningerne er på plads, og i Karup vil de gerne i gang med flyvninger til København med det samme.

- Nu hvor der er åbnet op for, at vi kan flyve, så arbejder vi på at få åbnet op hurtigst muligt. Udfordringen er, om folk vil flyve ruten, og det er også det, der gør, om det er rentabelt for vores operatører at flyve. Derfor har de indtil videre planlagt først at flyve efter sommerferien, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Lufthavnsdirektøren opfordrer interesserede til at holde øje med flyvningerne, for han tror på, at de kan komme i gang hurtigere end planlagt, men hvornår de er tilbage på fuldt blus, er stadig usikkert.

- Coronakrisen har jo gjort, at der er utrolig stor usikkerhed omkring flyvninger både internationalt, men også på indenrigsruterne. Vi tror på, at der er så stort et behov for erhvervslivet, som jo er 90 procent af vores kunder, så vi har muligheden for at komme hurtigere i gang, hvis ellers folk vil bruge os, fortæller han.

Frans Bjørn-Thygesen håber på, at lufthavnen i løbet af efteråret vil nå tilbage på et niveau, der minder om tiden før krisen.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.