Midt- og vestjyderne får stor ros fra Sundhedsstyrelsen for corona-vaner

Midt- og vestjyderne vasker hænder og holder god afstand, og det roser Sundhedsstyrelsen dem for.

Midt- og vestjyderne kan godt klappe sig selv en gang ekstra på skulderen. For der er ros fra Sundhedsstyrelsen.

quoteVi vil gerne rose midt- og vestjyderne for at holde så godt fast i vores anbefalinger.

Niels Sandø, enhedschef, Sundhedsstyrelsen

Det er der, fordi en analyse, Sundhedsstyrelsen har lavet sammen med HOPE-projektet i Aarhus, viser, at midt- og vestjyderne har været gode til at holde høj håndhygiejne og afstand.

- Vi vil gerne rose midt- og vestjyderne for at holde så godt fast i vores anbefalinger. Det er et tegn på, at midt- og vest jyderne er ved at ændre deres vaner, så det er noget, man bare gør. Det er lige præcis det, der skal til for, at vi kan holde smitten nede og dermed i sidste ende fortsætte med at genåbne på en tryg måde, siger Niels Sandø, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Enhedschefen lægger vægt på, at det er vigtigt at følge anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, så smitten i Midt- og Vestjylland kan holdes nede.

Viden betyder meget

Der er ikke kun rosende ord fra Sundhedsstyrelsen. Også professor ved Statskundskab på Aarhus Universitet og lederen af Hope-projektet, Michael Bang Petersen, forklarer, hvorfor midt- og vestjyderne har været gode.

De har nemlig fulgt efter, da anbefalingerne kom ud.

- Vores foreløbige undersøgelser viser, at det centrale for en høj grad af smitteforebyggende adfærd er følelsen af at have tilstrækkelig og klar viden. Derfor er det vigtigt, at Sundhedsstyrelsen fokuserer på klart og simpelt at kommunikere om god hygiejne og at holde afstand, siger Michael Bang Petersen i pressemeddelelsen.

Sådan svarede midt- og vestjyderne i analysen

I analysen, som Kantar Gallup og Epinion har stået for, svarede 1938 personer fra Midt- og Vestjylland i perioden 29. maj til 28. juni.

Til spørgsmålet ”I hvilken grad var du i går opmærksom på, at sikre god håndhygiejne ved at vaske dine hænder tit eller bruge håndsprit?” svarede 80 procent, at de i høj grad eller nogen grad enten vasker hænder eller bruger håndsprit tit. 61 procent svarede samtidig, at de vasker heænder mere end 10 gange om dagen.

I forhold til afstand mellem personer var midt- og vestjyderne ligeledes meget opmærksomme, viser undersøgelsen.

Til spørgsmålet ”I hvilken grad var du i går opmærksom på at holde 1-2 meters afstand til andre mennesker?” svarede 62 procent, at de i høj eller nogen grad holder afstand.

 
 
Foto: Sundhedsstyrelsen

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.