Mette Frederiksen: Vi har ikke forbudt folk at køre i sommerhus

I et opslag på Facebook afviser statsministeren, at hun er kommet med et direkte forbud. Men hun opfordrer stadig til at undgå for meget rejseaktivitet.

Må man tage i sommerhus under coronakrisen, eller må man ikke?

Forvirringen er stor i sommerhusbranchen efter, at statsminister Mette Frederiksen (A) mandag på et pressemøde opfordrede danskerne til så vidt muligt at blive hjemme i påsken.

- Jeg har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men vi har brug for at dæmpe rejseaktiviten, sagde statsministeren på pressemødet.

Den melding gav anledning til både forvirring og frustration i den midt- og vestjyske sommerhusbranche, og på Facebook har Mette Frederiksen nu lavet et opslag, hvor hun forsøger at opklare sagen.

Statsministeren erkender i opslaget, at det på pressemødet kunne lyde som om, at man slet ikke må tage i sommerhus, men det er altså ikke tilfældet, skriver hun.

- Jeg forstår godt, at folk gerne vil ud, hvor der er mere natur. Og jeg ved, det er hårdt at være hjemme - at skulle arbejde samtidig med, man passer børn. Situationen stiller store krav til os alle. Derfor har vi ikke forbudt folk at køre i sommerhus. Men vi opfordrer kraftigt til, at man holder afstand og tager sine forholdsregler. Lige nu er smitten skævt fordelt i Danmark. Alt, det vi gør, handler om at holde afstand og minimere aktivitet, skriver Mette Frederiksen.

Hun opfordrer samtidig til, at man dropper den store påskefrokost og udsætter besøg hos venner og familie. Det gælder om at undgå stor rejseaktivitet, så smitten ikke spreder sig.

- Vi håber og tror, at det kan lykkes os sammen at holde smitten nede med de initiativer, der nu er taget. Men alt afhænger af, hvordan situationen udvikler sig de kommende dage og uger. Derfor afviser vi heller ikke yderligere tiltag. Og som jeg sagde på pressemødet, kan det betyde begrænsninger på også indenlandsk rejseaktivitet, skriver Mette Frederiksen på Facebook.

SE OGSÅ - indslag fra nyhederne tirsdag om sommerhusbranchens frustration.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.