Messer må igen afvikles: Første event i MCH siden corona bliver Formland

Myndighedernes opdaterede retningslinjer vedrørende messeaktivitet åbner for, at Messecenter Herning igen kan koncentrere sig om at gennemføre designmessen Formland i august.

De samme regler om antal personer per kvadratmeter, som kendes fra storcentre og restauranter, gælder nu også for messer efter en opdatering fra Erhvervsministeriet.

Dermed kan MCH igen begynde at planlægge og gennemføre events - og den første messe siden landet lukkede ned på grund af coronavirus bliver indretnings- og designmessen Formland Autumn i august.

Og at messen kan gennemføres på de oprindelige datoer 13.-16. august 2020 glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen meget, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi noterer os med stor tilfredshed, at messeaktivitet nu igen er mulig til gavn for dansk erhvervsliv, vores udstillere samt de besøgende indkøbere og fagfolk. Det har stor betydning for vores forretning, da messeaktiviteten udgør hovedparten af den samlede omsætning, udtaler Georg Sørensen, og tilføjer:

- Vi glæder os over igen at få mulighed for at samle de mange brancher og er nu i dialog med samarbejdspartnere, brancheforeninger og udstillere om hver enkelt messe. Vi ser frem til at kunne bidrage til genstarten af dansk erhvervsliv.

Branchen bakker op om messe

Under Formland bliver MCHs 15 haller på i alt 110.000 kvadratmeter fyldt med den seneste mode inden for interiør og design. Og messens faste udstillere er begejstrede over, at den bliver gennemført for 73. gang.

- Vi samler alle vores butikker på Formland, og det betyder meget for kædesammenhold, at Formland gennemføres, og at vores medarbejdere får mulighed for igen at møde vores vigtigste leverandører og se alle nyhederne, siger administrerende direktør i Imerco Frederik Brønnum.

Kop & Kande, en anden kæde med masser af ting til hjemmet, samler også butikkerne på Formland, og administrerende direktør Peter Rønn understreger messens vigtighed:

- Formland er meget vigtig for Kop & Kande, som naturligvis bakker op om at afholde messen i august. Butikkerne har brug for at se nyhederne, så de kan supplere deres julesortiment. Det er for os en stor tidsbesparende fordel at samle det hele på Formland og tale til alle butikker på samme tid, udtaler han i pressemeddelelsen.

MCH vil nu intensivere arbejdet med at sikre en sundhedsmæssigt forsvarlig afvikling af messen.

Tema

Coronavirus