Messecenter tilbage efter corona: VM i håndbold og ny gamingfestival i kalenderen

Efter en tid med coronanedlukning er MCH Messecenter Herning ved at være tilbage på sporet. To nye store events blev offentliggjort i dag.

- Det er en fantastisk dag. En helt særlig dag.

Det kan være svært for MCH-direktøren at få hænderne ned.

Onsdag lå det nemlig fast, at store dele af ishockey-VM for kvinder heriblandt finalen skal spilles i den midtjyske by næste år, og torsdag er der mere nyt fra Herning.

To nye store events blev nemlig offentliggjort - VM i håndbold for kvinder og det spritnye gamebox festival.

- Jamen det betyder rigtig meget. Vi er glade, og vi er stolte over at blive vist den tillid igen. Vi elsker mesterskaber, vi elsker at have mange mennesker, og det kommer der til et stort mesterskab, som kvindehåndbold jo er, siger Georg Sørensen, der er administrerende direktør for MCH Messecenter Herning.

Et travlt efterår

Men sådan har det ikke altid været. MCH har nemlig været hårdt ramt af coronakrisen. Tvangslukningen betød underskud på 40 millioner kroner sidste år på trods af store hjælpepakker og økonomisk hjælp fra Herning Kommune.

- Det var nødvendigt. Vi kom ud med et stort underskud sidste år, som ville have været tre gange så stort, hvis ikke vi havde fået hjælpepakker, fortæller Georg Sørensen.

Så snart der blev givet grønt lys til igen at afholde messeaktiviteter, så har medarbejderne haft travlt.

- Vi er jo gået fra lukket til åbent fra ingenting til alting på ingen tid. Det har hele organisation virkelig favnet på formidabel vis, siger direktøren.

Det er ikke kun messecenteret, der løbet stærkt. Også byens hoteller mærker, at aktiviteterne er tilbage.

- Det er helt vildt. Vores forretning blomstrer igen. Vi har så travlt, som vi ikke har haft i lang, lang, lang tid, fortæller en glad Jesper Stadsvold Olesen, der ejer Herning City Hotel.

Ikke så mærkeligt, hvis man spørger Kultur- og fritidschefen i kommunen

- MCH er jo den store vækstmotor i oplevelsesøkonomien i Herning, så at det går godt i MCH, det er lig med at det går godt i Herning, pointerer Søren Juul Baunsgaard.

2023 kom an

Er messecenteret back on track?

- Hvis back on track betyder, at vi har fået lov til at lave det, som vi allerhelst vil, nemlig unikke oplevelser, så er vi back on track. Det er klart, der er nogle senfølgerne ovenpå sådan en voldsom nedlukning, men vi kigger fremad, så godt som vi kan.

Og særligt frem mod VM i håndbold i 2023.

- Vi har ventet så længe på det. Det er det, som har holdt vores mod og motivation oppe, at der er noget at se frem mod og til. Den stemning går jo lige ind på kroppen og i hjertet.

Jyske Bank Boxen kommer til at lægge gulv til samtlige danske VM-kampe ved mesterskabet, samt finalen i 2023. Også Norge og Sverige bliver værter.