Mens tusindvis af danskere er vendt hjem, så arbejder Thomas videre i USA

Thomas Kleist Jensen arbejder i USA. Midt- og vestjyden ved ikke, hvornår han kan komme hjem til Danmark igen.

Tusindvis af danskere er i de seneste uger er kommet tilbage til landet, men Thomas Kleist Jensen fra Holstebro befinder stadig i staten Texas i USA.

Her har han været siden slutningen af januar, og selvom det egentlig var planen, at han skulle have været tilbage i Danmark nu, så er han der stadig. Han er supervisor hos Vestas og arbejder med at levere vindenergi til det amerikanske elnet. 

Han ved ikke, hvornår han kan komme tilbage til Danmark.

- Jeg skulle nok egentlig have været hjemme, men på grund af corona, så ved jeg ikke engang, om jeg kan komme hjem. Men indtil videre fortsætter jeg her lidt endnu, og så ser vi tiden an. Så jeg ved ikke, om der går et par uger eller tre-fire uger. Det må tiden vise, siger han.

Thomas Kleist Jensen ved ikke, hvornår han kommer tilbage til Danmark igen.
Thomas Kleist Jensen ved ikke, hvornår han kommer tilbage til Danmark igen.
Foto: Privat

Mange syge

I løbet af de seneste 24 timer har USA sat en trist verdensrekord med 1.972 corona-relaterede dødsfald. Dermed er der sket en stigning i antallet af registrerede dødsfald på 24 timer på 54 procent.

USA er også det land i verden med flest smittetilfælde, da næsten 400.000 personer er blevet testet positive for corona.

Thomas Kleist Jensen kan også tydeligt mærke, at amerikanerne har ændret indstilling.

- Fra da jeg kom herover sidst i januar, der har det ændret sig meget. Der var coronaen ikke slået igennem endnu, og folk syntes, at det lød alvorligt andre steder end i USA, men de troede ikke rigtigt på, at det ville komme her. Nu har alle selvfølgelig skiftet mening og er nervøse for det, siger han og fortsætter:

- Når man er ude at handle her, så går folk med masker og handsker. Nogle steder er det endda påkrævet, når man går ud. 

Arbejder stadig

Men på trods af coronaen så har Thomas Kleist Jensen og hans kolleger hos Vestas nok at lave.

- Det er et stort land, som har meget kul og olie, men de er også rigtig stærke på grøn og vedvarende energi. Det er verdens største marked for vindmøller, så vi har rigtigt travlt her, forklarer han.

De ansatte hos Vestas arbejder i teams, så han ser hovedsagelig kun fire-fem kolleger. Ellers så holder de sig for sig selv, fortæller han. 

Arbejdet med vindmøllerne er dog så vigtigt, at han har lidt mere frihed end mange andre i USA lige nu.

- Vi har fået et brev, som vi kan vise, hvis vi bliver holdt ind, når vi kører til og fra arbejde. Så vi har lov til at færdes, hvor andre har større begrænsninger, fordi vi er med til at holde elnettet igang, siger han.

Han kan kun spå om, hvornår han igen kan sætte sine ben på dansk jord, men på nuværende tidspunkt føler han sig sikker nok i Texas. 

- Jeg har ikke prøvet at få billet. Men hvis jeg kommer hjem, så skal jeg selvfølgelig i karantæne, og så kan jeg jo ikke arbejde. Så lige nu bliver jeg her i USA og arbejder, slår han fast.

I løbet af de seneste 24 timer har USA sat en trist verdensrekord med 1.972 coronarelaterede dødsfald

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.