MCH-direktør udpeget til at sidde i ekspertgruppe

Folketinget har udpeget Georg Sørensen til den ekspertgruppe, der skal vurdere, hvordan større arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

En ekspertgruppe skal komme med forslag til, hvordan der kan afholdes større arrangementer og større forsamlinger såsom festivaler, messer, kongresser, koncerter og idrætsbegivenheder på sundhedsmæssig forsvarlig vis.

Det blev besluttet i forbindelse med planen for genåbningen af Danmark.

quoteJeg ser frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger, så vi snarest muligt kan skabe en klarhed for fremtiden for de danske messe- og konferencecentre.

Simon Kollerup (S), Erhvervsminister

Og den ekspertgruppe er MCH-direktør Georg Sørensen blevet udpeget til at sidde med i.

Ekspertgruppen, der onsdag holdt sit første møde, består af i alt ti sundhedsfaglige eksperter, politiet samt repræsentanter for kultur, idrætsliv, messer og konferencer.

Erhversminister glæder sig

Erhvervsminister Simon Kollerup kalder den gradvise genåbning nødvendig for det danske erhvervsliv, og derfor mener han, at ekspertgruppen er et godt redskab i den her situation.

- Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu er nået til et punkt, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi kan samles flere mennesker igen. Det er afgørende for vores messe- og konferenceaktivitet over hele landet, at de kan åbne dørene for et større antal mennesker. 

- Jeg ser frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger, så vi snarest muligt kan skabe en klarhed for fremtiden for de danske messe- og konferencecentre, siger Simon Kollerup fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Ekspertgruppen skal præsentere sit forslag midt i april. Regeringen indkalder efterfølgende til forhandlinger med aftaleparterne bag rammeaftalen.

De øvrige medlemmer i ekspertgruppen er: