Maskinfabrik sender 146 ansatte hjem: - Det vil koste os mange millioner

Sjørring Maskinfabrik er hårdt ramt af Volvos beslutning om at lukke sine fabrikker.

Coronakrisen får nu alvorlige konsekvenser for Sjørring Maskinfabrik i Thy.

Virksomheden har besluttet at sende 146 ud af omkring 200 medarbejdere hjem fra den 30. marts. Forventningen er, at de kan vende tilbage igen den 4. maj.

Det sker som en del af regeringens hjælpepakke. Dermed er medarbejderne sikret løn, men virksomheden kan til gengæld se frem til et stort tab, fordi den ikke får alle omkostninger dækket.

- Jeg har hørt flere store virksomheder kritisere hjælpepakken, og jeg må bare konstatere, at det her kommer til at koste os rigtig mange millioner. Vi bliver slet ikke kompenseret for alle vores tab, men ved at vælge denne løsning i stedet for at fyre folk følger vi regeringens anbefalinger, siger administrerende direktør Klaus Kalstrup til TV MIDTVEST. 

Storleverandør til Volvo

Omkring 70 procent af Sjørring Maskinfabriks produktion går til Volvo, og da den svenske bilkoncern har besluttet at lukke alle sine fabrikker i 14 dage, er fabrikken i Thy tvunget til at geare kraftigt ned.

Medarbejderne blev orienteret om beslutningen tirsdag ved middagstid. Klaus Kalstrup roser i den forbindelse sine ansatte for at være ekstremt fleksible og loyale over for virksomheden. 

Sjørring Maskinfabrik har efter nogle svære år formået at lave overskud de sidste par år - spørgsmålet er nu, hvor meget bundlinjen ender med at blive påvirket af hjemsendelsen.

- Jeg har en klar forvetning om, at der kommer flere tiltag, der kan hjælpe erhvervslivet, siger Klaus Kalstrup.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.