Mand fra Vinderup samler 31.000 kroner ind til byens plejecentre

Klaus Flæng havde i første omgang sat sig et mål, der hed, at han skulle samle 5000 kroner ind, så der kunne købes blomster til byens ældre. Det var klaret på blot én time.

Dronningen har frabedt sig blomster på sin fødselsdag. I stedet opfordrer hun til, at man kan give blomster til de personer, der er særligt udsatte for coronasmitte. 

Den udmelding gav Klaus Flæng fra Vinderup en idé. 

Han besluttede at starte en indsamling, så byens plejecentre kan blive pyntet op med blomster.

quoteJeg er stolt over, at der er så mange, som vil være med til at bringe noget glæde ud til nogen af dem, som godt kan have det svært lige i øjeblikket.

Klaus Flæng

Siden fredag eftermiddag er det lykkedes at indsamle mere end 30.000 kroner til byens fire plejecentre.

Det hele startede på Facebook, hvor Klaus Flæng havde et mål om at indsamle 5000 kroner. Penge der skal forsøde tilværelsen for de ældre, som er er særligt udsat under corona-krisen.

- Det tror jeg, vi gjorde på en time. Allerede fredag aften var der samlet 17.000 kroner ind, og søndag har vi rundet 31.000, fortæller Klaus Flæng, der til daglig arbejder som procesoperatør.

Sammenhold

Ifølge idémanden bag indsamlingen skal den store succes tilskrives det fællesskab, som er kommet ud af den hårde tid. Mennesker, der hjælper hinanden med forskellige gøremål, for at dagligdagen kan køre videre.

- Jeg er rigtig stolt og glad over, at det er blevet taget så godt imod. Jeg er stolt over, at der er så mange, som vil være med til at bringe noget glæde ud til nogen af dem, som godt kan have det svært lige i øjeblikket, fortæller Klaus Flæng.

Han fortæller også, at det netop er det at sprede glæde, der er omdrejningspunkt for ideen. Han havde ikke nogen dybere plan med projektet, andet end at give en mere farverig hverdag til nogen, der har det svært.

Der har heller ikke været andet end positive reaktioner. Klaus har oplevet stor taknemlighed fra plejecentrene, men han har også oplevet en ekstrem positivitet og villighed til at bakke op om projektet.

Støtter lokalt

De fire plejecentre, der kommer til at nyde godt af blomster-indsamlingen er Ryde Hjemmet, Sevel Alderdomshjem, Vinderup Plejecenter og Plejecenter Bakkebo. De ligger alle i Klaus' hjemby Vinderup.

- Jeg har snakket med lederne fra alle fire centre her til formiddag, og de glæder sig rigtig meget til at overraske deres ældre med blomster. De er også sikre på, at personalet vil nyde, at der er nogle farver at kigge på i den her tid, hvor de har rigtig travlt, siger Klaus Flæng.

Han fortæller også, at der er kommet et godt stykke over 300 private donationer, og at flere af byens butikker har valgt at donere buketter til formålet.

Klaus Flæng har allerede været i kontakt med blomsterforhandlere i Vinderup, og han regner med, at de skal stå for leveringen, så der også kommer lidt penge i kassen i lokale virksomheder.

Han håber, at blomsterne vil være ude ved de ældre inden påske.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.