Makaroni og Petunia er tilbage: Nu er der igen plads til klovneri på hospitalerne

I to måneder har hospitalsklovnene ikke sat deres fødder på landsdelens børneafdelinger, men nu er de igen klar til at sprede glæde.

Danmark åbner op, og de fleste møder igen fysisk på arbejde.

Det gælder også hospitalsklovnene.

To af dem er Makaroni, hvis borgerlige navn er Mads Koudal, og Petunia, der hedder Pia Cisko uden klovnenæse. 

Hospitalsklovnene er vaskeægte professionelle, der ikke bryder deres klovnekarakter, mens de er klædt ud.

Det var derfor ikke muligt at interviewe Mads Koudal og Pia Cisko om, hvordan de har det med at være tilbage. Men Petunia og Makaroni havde en masse at fortælle. 

- Jeg synes, det er fantastisk dejligt at være tilbage. Hele det her corona har jo varet mange år efterhånden, så det er bare mega nice at være tilbage, fortæller hospitalsklovnen Makaroni.

Petunia fortæller, at tiden uden for hospitalet har været rigtig kedelig, og det meste af hendes tid er gået med stangtennis og telefonsamtaler med Makaroni.

Klovnene har været savnet

På Regionshospitalet i Viborg har der længe været bud efter Petunia og Makaroni. Både blandt børn og personale er der store smil efter genforeningen, selvom klovnene er lidt fjollede og driller.

Magnus på tre afslører for TV MIDTVEST, at klovene ville hjem og spise isene i mors fryser, og selvom der blev lokket med cirkus, blev det stadig et nej fra Magnus.

På trods af alt fjolleriet er klovnene altid velkomne på Børne- og Ungeafdelingen i Viborg, for de får bare tingene til at lykkedes nemmere.

- Vi har børn, der kommer ind og skal have lavet en bestemt procedure, hvor man simpelthen har ordineret, at der skal være klovne tilstede, for at man kan få gennemført en blodprøve, fortæller Tina Munch Bay, der er afdelingssygeplejerske på børne- og ungeafsnittet på Regionshospitalet i Viborg.

Sprit og smil er det vigtigste

Genindsættelsen af hospitalsklovne har været forbundet med en række restriktioner. Der er stor fokus på hygiejne, og klovnene kan stadig ikke komme helt tæt på.

- Bare deres tilstedeværelse kan få nogle ting til at lykkes, og det har vi jo savnet rigtig meget, fortæller Tina Munch Bay

Klovnene selv lover, at de altid starter med at spritte hele kroppen af, hver gang de kommer på hospitalet, men den nye hverdag er lidt svær.

- Jeg elskede simpelthen at være henne ved Magnus. Det var grineren, men jeg synes bare, det er mærkeligt, at vi overhovedet ikke må gøre noget af det, vi havde fundet på, siger Petunia.

- Man skal jo spritte, og der er andre regler, og så har vi haft lidt sjov med at spritte af. Vi har sprittet rigtig meget arme, fortæller Makaroni.

Begge klovne påstår, at de aldrig har været renere i deres liv

Sendt den 2. juni: Nu er der igen liv på landsdelens børneafdelinger, efter at hospitalklovnene er vendt tilbage på arbejde.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.