Lokalsamfundet i Lemvig Kommune vil crowdfunde en surfskole

Et nyt projekt i Lemvig Kommune skal gøre det muligt for alle borgere at støtte nye eller hårdt ramte virksomheder efter coronakrisen.

To brødre, der driver Thyborøn Surfcenter, mangler 25.000 kroner til at starte en surfskole for børn.

Halvdelen af pengene kan ende med at komme fra et såkaldt crowdfundingsprojekt, hvor de lokalt i Lemvig Kommune vil donere halvdelen af beløbet.

- Det er ikke fordi, vi har synderligt mange midler at bruge. Vi har jo allerede brugt en del, så det her projekt, det hjælper os bare sindssygt meget til at kunne gøre det, vi vil, og lave en lokal surfskole, hvor unge som ældre kan komme og opleve det at surfe, fortæller Sigurd Carl Kirkedal Koustrup.

Ham og broren Jarl Asger Kirkedal Koustrup ejer sammen Thyborøn Surfcenter, og de er rigtig glade for den støtte lokalsamfundet kommer med.

Lokal støtte i krisetid

Hele idéen er opstået efter en tid, hvor mange virksomheder har haft det svært, og forhåbentlig er det ikke kun de to brødre, der kommer til at få noget ud af den lokale hjælp.

- Tiden kunne ikke være bedre til det, og så skal man lidt se det som at købe en vare på hvilken som helst netbutik. Her går der så bare lidt længere tid, inden man får den, men til gengæld, så er man med til at støtte op om lokal udvikling, siger Lars Klemensen, der er udviklingschef i Lemvig Kommune

En af dem, der gerne vil donere til andre lokale virksomheder, er Jakob Kyllesbech, der er site manager hos FMC Rønland.

- Det er en god måde at støtte lokalsamfundet efter de udfordringer, som corona har givet her og i resten af landet. Vi vil gerne have et stærkt erhvervsliv i området, fordi jo flere veluddannede driftige mennesker vi har i området, jo nemmere er det også for os at drive virksomhed, og jo flere samarbejdspartnere kan vi få, siger han til TV MIDTVEST.

Lokal selvbestemmelse

Med det nye crowdfundingsprojekt bliver det muligt for blandt andet erhvervsdrivende at støtte, der hvor de mener, at det er nødvendigt eller fortjent.

Brødrene Kirkedal Koustrup har oplevet meget opbakning og positivitet omkring deres surfcenter, og de er meget bevidste om, at støtten kommer lokalt.

- Jeg kan faktisk virkelig godt lide den her måde at samle penge ind, fordi det netop ikke er ligesom at tage et lån. Det er på en måde som, at hvis du giver 500 kroner eller mere, så køber man jo helt praktisk en surf lektion, plus at man muliggør for os, at vi ligesom får det her vingefang, siger Jarl Asger Kirkedal Koustrup.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.