LIVE: Coronavirus i Midt- og Vestjylland fredag

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: CDC Handout / EPA / Ritzau Scanpix

I livebloggen her kan du følge seneste nyt om coronavirussen i Midt- og Vestjylland fredagen igennem.

23. sep kl. 15:39

Fagbevægelsen efterlyser corona-solidaritet med ledige

117.000 danskere er arbejdsløse ifølge de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet. Corona har fået tallet til at vokse dramatisk - med 50.000 på få uger.

På arbejdernes internationale kampdag 1. maj lyder svaret fra landets største lønmodtagerorganisation, FH: Opkvalificering.

Det skriver DR Nyheder med henvisning til et nyt udspil fra fagbevægelsen.

/ritzau/

23. sep kl. 15:39

Anderledes og digital kampdag

I dag er det international kampdag, men den ellers så traditionsrige dag bliver ikke som den plejer med røde faner, fællessang og taler.

I år kommer 1. maj-arrangementer landet over til at foregå digitalt, og det ærgrer thyboen Vagn Nørgaard, der i dag er pensioneret socialdemokrat. 

- Det er en skam, at man ikke kan mødes. Det vil jeg savne. Jeg vil følge med på Facebook og i aktiviteterne på afstand, og så vil jeg sidde og tænke tilbage på den udvikling, der har været, siden jeg meldte min i partiet og frem til i dag, siger han.

Læs mere om Vagn Nørgaards historie.

23. sep kl. 15:39

Retsmediciner: Manglende obduktion af coronadøde er tab af viden

Danmark burde obducere alle, der er døde med coronavirus. Sådan lyder det fra retsmediciner Jytte Banner fra Københavns Universitet til TV2.

De døde kan gøre os klogere på de levende. Derfor giver det ingen mening, at vi ikke tester alle afdøde for virussen og obducerer flere, der er døde med covid-19, lyder det.

- Jeg sidder med en stor undren over, hvorfor man ikke finder det interessant at undersøge vores døde. Det er tab af noget viden, som vi kan bruge nu og i fremtiden, siger hun.

/ritzau/

23. sep kl. 15:39

Statens regning til kriseløn overgår forventninger

Kriseramte virksomheder i Danmark har ansøgt om lønkompensation for mindst 6,7 milliarder kroner i forbindelse med regeringens hjælpepakker til erhvervslivet under coronakrisen.

Det viser data fra Erhvervsstyrelsen udtrukket 27. april. Styrelsen tager forbehold for, at der er et "mindre antal ansøgninger", som endnu ikke indgik i datasystemet 27. april. Dermed kan beløbet vise sig at være endnu større.

Fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) lød det onsdag den 29. april, at forventningen var, at ni ud af ti virksomheder ville få lønkompensation inden fredag den 1. maj i en "slutspurt" sidst i april. Det vides endnu ikke, hvorvidt det er sket.

/ritzau/