Lettet mor får datter hjem fra Honduras: - Det er ubeskriveligt

Tre piger fra Herning-egnen er nu på vej med fly hjem til Danmark.

Det er en meget glad mor, som TV MIDTVEST fredag aften snakker med. 

quote Jeg har vidst det de sidste 24 timer, men jeg har ikke turde at sige det højt, for jeg var bange for at jingze det.

Anette Østergaard

- Det er ubeskriveligt. Helt fantastisk at det endelig lykkedes. Jeg havde ikke turde håbe på det, siger Anette Østergaard.

Hendes datter Kamilla er lige nu sammen med to veninder på vej hjem med et spansk redningsfly fra Honduras til København. De skal dog mellemlande i Madrid og Frankfurt, men hovedsagen er, at de kommer hjem.

- Det er simpelthen dejligt. Jeg har vidst det de sidste 24 timer, men jeg har ikke turde at sige det højt, for jeg var bange for at jingze det, siger Anette Østergaard.

Fra venstre Sofie, Cathrine og Kamilla. 
Fra venstre Sofie, Cathrine og Kamilla. 
Privatfoto (foto)

Håbet svandt ind

De tre piger, der er i starten af 20’erne, tog i januar ud på en længere rejse – længe før coronavirussen skabte international panik. De befandt sig i Honduras, da de danske myndigheder rådede danskere til at vende hjem, og hurtigt herefter forsøgte pigerne at booke et fly. Det skulle dog vise sig at blive sværere end som så, for Honduras lukkede grænserne ganske kort tid efter.

- Jeg synes, det bliver mere og mere forfærdeligt. Jeg tror desværre ikke, der bliver sendt et fly afsted efter dem. De håber selv på, at der kommer til at ske noget, men de ved intet konkret. Det er op ad bakke, sådan sagde Anette Østergaard for seks dage siden, og derfor er lettelsen ekstra stor i dag.

Pigerne lander i Kastrup Lufthavn søndag morgen. Herefter bliver de hentet og kørt direkte i sommerhus ved Silkeborg. Her går de frivilligt i 14 dages karantæne, så de er på den sikre side. Derfor går der altså også to uger, før Anette Østergaard igen kan kramme sin datter, men det er til at leve med.

- Det bliver bare så dejligt at vide, at de kommer tilbage på dansk jord, siger Anette Østergaard.

Hun kommer til at køre ud med mad til pigerne, så hun får lov til at betragte de tre globetrottere på afstand.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.