"Red vores studentertid": Lasse står bag Facebook-gruppe med voldsomt vokseværk

Der mangler en udmelding for, om studenterne kan blive fejret ordentligt, mener Lasse Pagh, der bliver student til sommer.

For de fleste, der er blevet studenter, var tiden med studenterhuen noget, der aldrig glemmes.

Øjeblikket, hvor huen kom på, busturen med alle klassekammeraterne og festen, der først sluttede tidligt næste morgen.

quotevi har jo set før, at man godt kan starte sådan en form for online aktivisme, og så skabe noget opmærksomhed på det.

Lasse Pagh, medstifter, 'Red vores studentertid!'

Men for dette års studenter er det slet ikke sikkert, at de kommer til at opleve festlighederne på grund af coronavirus.

Derfor har Lasse Pagh, der til sommer bliver student fra EUX på Herningholm Erhvervsskole, taget affære og været med til at oprette Facebookgruppen ’Red vores studentertid!’, som på kort tid har fået næsten 8.000 medlemmer.

- Det var en idé, jeg havde. Jeg har en masse venner, der også bliver studenter. Og vi har jo set før, at man godt kan starte sådan en form for online aktivisme og så skabe noget opmærksomhed. Så vi besluttede os for at lave en facebookgruppe med en begivenhed lørdag aften, og allerede søndag havde 5.000 trykket deltager. Nu er vi oppe over 7.000 - næsten 8.000 medlemmer, forklarer han om initiativet.

For Lasse Pagh og mange af dem, der får sat studenterhuen på hovedet til sommer, er det den uvidenhed, der lige nu er omkring det, der er det største problem.

Mangler udmelding

Lasse Pagh mangler ganske enkelt en udmelding, der siger, om han kan blive student som de tidligere årgange med fest og ballade, eller om hans årgang for altid vil blive husket som dem, der ikke blev fejret.

- Vi ved ingenting. Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske, siger Lasse Pagh og fortsætter:

- Vi har glædet os i tre år til at komme ud at køre, og det aner vi ikke, om vi kommer til eller ej. Men det håber vi jo virkelig på. Vi er jo mere end 50.000, der bliver studenter nu her, så vi håber virkelig, at vi kan komme ud at køre, for det glæder vi os meget til.

Nogle af dem, der har fået udmeldinger om, hvordan den nære fremtid ser ud, er efterskoleelever og højskoleelever.

Det er den samme klarhed, Lasse Pagh mangler, om studenterugen.

- Vi håber på, at der er nogen, der ser det fra Folketinget eller regeringen, som virkelig vil gå til Mette Frederiksen og sige, at vi skal have gjort noget ved det her. I det mindste vil jeg bare have svar på, hvad der kommer til at ske, for der er jo kun halvanden måned til, vi skal ud at køre, siger Facebookgruppe-stifteren.

Ikke bare en almindelig fest

Tiltaget om at oprette den nu populære Facebookgruppe handler ikke bare om at få lov til at feste, fortæller Lasse Pagh.

I første omgang var det vigtigt at kunne få en ordentlig forberedelse til eksaminerne, og da det blev sikret, kiggede de videre mod det næste: Fejringen.

- Det er jo ikke bare unge mennesker, der skal ud at feste. Det er jo en ret speciel fest, hvor man har en speciel hue og kører rundt i en hel by. Det sker kun én gang i ens liv. Og hvis ikke det bliver i studenterugen, så kommer vi aldrig til det. Det ville være rigtig ærgerligt at vide, at det fik vi ikke lov til, argumenterer han.

quoteHvis vi får lov til det, så skal vi også stadig huske på, at vi ikke skal sprede coronavirus og have et nyt udbrud.

Lasse Pagh, medstifter, 'Red vores studentertid!'

Dialog og sikkerhed

De mange medlemmer i Facebookgruppen håber på dialog eller en udmelding fra sundhedsmyndighederne om, hvordan deres hårde års arbejde kan blive fejret.

Men det skal ikke ske for enhver pris, slår Lasse Pagh fast.

Hvis der er nogle forældre, der ikke vil have studenterbussen fyldt med glade studenter på besøg på grund af risiko for smittespredning, så bliver de væk.

- Hvis det er sådan, at de har noget imod det og ikke vil risikere smittespredning, kan jeg selvfølgelig godt forstå det. Men det er også en af de ting, vi skal tænke over. Hvis vi får lov til det, så skal vi også stadig huske på, at vi ikke skal sprede coronavirus og have et nyt udbrud, bare fordi vi skal ud og feste, siger Lasse Pagh.

For medstifteren af Facebookgruppen ser det hele lidt sort ud i forhold til at komme ud at køre i studenterbus. Men når nu det er noget, han har glædet sig til længe, ville han gerne lægge kræfterne i at råbe politikerne op.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.