Campingpladser griber påsken forskelligt an

Nogle af de midt- og vestjyske campingpladser holder lukket i påsken - andre gør ikke.

Påsken står for døren, og vejret indbyder til at trække campingvognen til én af de midt- og vestjyske campingpladser. Men ikke alle holder åbent. For eksempel hos DCU-Camping Holstebro Sø. For alle pladser under Dansk Camping Union (DCU) holder nemlig lukket.

- Vi vil gerne bidrage til, at Danmark kan komme så hurtigt og smertefrit gennem krisen som muligt, og det kan vi bedst ved at holde lukket.

- Vi følger myndighedernes anvisninger, men vi ønsker ikke at holde lukket længere end højst nødvendigt, så vi åbner op igen, når vi mener, det er forsvarligt, forklarer DCUs landsformand, Anne-Vibeke Isaksen.

Anderledes griber Skive Fjord Camping påsken an. 

Er det sikkerhedsmæssigt forsvarligt at holde åbent?

- Hvis folk er dygtige til at huske reglerne om at holde afstand og sørger for hele tiden at få vasket hænder, og der står sprit rigtig mange steder, så ja.

- Vi føler egentlig, det er meget mindre farligt at tage ud i sin campingvogn, end det er at tage ned i Fakta og handle, siger ejer Anita Hauschildt.

- Vi synes egentlig, at det, vi gør, er forsvarligt, siger Anita Hauschildt om, at Skive Fjord Camping holder åbent i påsken.
- Vi synes egentlig, at det, vi gør, er forsvarligt, siger Anita Hauschildt om, at Skive Fjord Camping holder åbent i påsken.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Til gengæld er campingpladsens toiletter, køkkenfaciliteter og information lukket. 

Campister: - Frisk luft og god plads til naboerne

Skive Fjord Camping åbnede lørdag. Indtil videre er 30 ud af de 58 fastlæggere tjekket ind. Blandt dem er Bent og Ulla Lausen fra Struer, der kommer hvert forår.

- Herude er der jo dejlig frisk luft og god plads til naboerne. Det er ikke ligesom hjemme i opgangen, hvor man går og deler dørhåndtag med alle opgangens beboere, lyder det.

Ulla og Bent Lausen bliver ikke hjemme i lejligheden på grund af corona.
Ulla og Bent Lausen bliver ikke hjemme i lejligheden på grund af corona.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Lidt lige sådan har Betina Christensen og Henrik Sørensen fra Skjern det.

Er I ikke nervøse for, at I udsætter jer selv og andre for større risiko for corona? 

- Næh. Du kan jo se, hvor stort et friområde der er, og vi er kun os i vores husstand. Og toiletbesøg klarer vi i vognen.

Campingpladsen i Skive har ni hytter med toilet og bad. Alle plejer at være lejet ud i påsken, men i år er der otte ledige hytter.

Mens coronakrisen får nogle campingpladser til at lukke, har andre skudt sæsonen i gang som normalt.