Låner testpersonale fra Region Midtjylland: Test af 280.000 nordjyder begynder i næste uge

Alle indbyggere i Thisted, Vesthimmerland og fem andre kommuner i Region Nordjylland skal testes.

Det bliver formentlig i begyndelsen af næste uge, Region Nordjylland kan begynde at teste i alt 280.000 indbyggere i de syv kommuner, der er ramt af den nye mink-mutation af coronavirus. 80.000 af dem bor i de midt- og vestjyske kommuner Thisted og Vesthimmerland.

- Vi mander op, blandt andet med testpersonale fra Region Midtjylland og andre regioner, siger Ulla Astman (S), der er formand for regionsrådet i Region Nordjylland.

Regionen arbejder på at finde for eksempel idrætshaller, hvor der kan etableres midlertidige testcentre med god plads og mange parkeringspladser.

- Der skal være flere steder, hvor man kan testes. Der skal være rigeligt plads, så man ikke skal stå tæt i en kø eller udenfor i to-tre timer i det vejrlig, der kan være i november, siger regionsrådsformanden.

- Mit bedste bud er straks i næste uge

Det er ikke helt på plads, hvornår masse-testningen kan begynde, men Ulla Astman siger, at "mit bedste bud er straks i næste uge". 

- Det skal hænge sammen, så vi både har kapacitet til at teste og til at analysere testene, så man ikke skal vente flere dage på at få svar. Og vi skal lave et setup med booking. Det er en stor og alvorlig opgave, siger hun.

Ulla Astman mener ikke, at det bliver sværere at blive testet i Midtjylland, selvom Nordjylland låner personale. Det skyldes, at den samlede testkapacitet i det hele taget bliver hævet i Danmark.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.