Kystkommuner mister milliarder på grund af corona

Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt de hårdest, hvad angår turismeomsætningen. Borgmesteren ser med stor alvor på situationen og håber på oplukning i maj.

Et omsætningstab på 15 milliarder kroner. 

Det er, hvad dansk turisme mister fra marts til maj på grund af den aktuelle coronakrise. Det viser nye beregninger fra VisitDenmark.

Vestkystkommunerne og heriblandt Ringkøbing-Skjern er blandt de hårdest ramte, og borgmester Hans Østergaard (V) ser med stor alvor på situationen.

- Turismeomsætningen er vigtig for os, og vi har mellem 2.000 og 2.500 personer, der er direkte beskæftigede inden for erhvervet. Derfor er det af stor betydning, at Danmark åbnes op igen, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Natur- og Kystturisme.

Ringkøbing-Skjern Kommunes turismeomsætning er de seneste år vokset til knap fire milliarder kroner om året - heraf ligger 30 procent i påskesæsonen.

Håber på oplukning i maj

Det er især de tyske turister, der bidrager til den høje omsætning i påsken. Men de kan lige nu ikke komme her til på grund af coronavirus og lukkede grænser.

Statsministeren forlængede lukningen til den 10. maj på et pressemøde mandag aften, og nu håber Hans Østergaard, at Danmark bliver lukket op igen der.

- Jeg har virkelig en forhåbning om om det, at grænserne kan åbnes allerede fra den 10. maj. Derefter vil der fortsat være en forsigtig og stille periode, men kan vi få udenlandske turister til at vende tilbage senere i maj, vil jeg mene, at vi kan indhente noget af det tabte, siger han. 

Ugerne op til påske har været stormfyldte for sommerhusbranchen med tonsvis af aflysninger fra tyske turister. I et af de mest populære områder ved vestkysten var der dog masser af biler på gaden i dag - bare med danske nummerplader.

Hold ferie i Danmark

Hans Østergaard er lige som borgmesteren i Jammerbugt og Varde Kommune i løbende kontakt med Dansk Kyst‑ og Naturturisme.

Her arbejder de på akut hjælp samt på at forberede en indsats, der kan booste turismen i de kommende måneder.

- Vi skal først og fremmest hjælpe virksomhederne med at holde skindet på næsen, og dernæst skal vi gøre, hvad vi kan for at opfordre danskere og udlændinge fra de nære markeder til igen at holde ferie i Danmark, siger direktør Jens Hausted.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.