Kunderne vil klippes privat: Frisører advarer mod "sort klipning"

Frisørerne i Skive oplever lige nu flere kunder, der forsøger at blive klippet "privat", selv om alle frisører er lukket under corona-krisen.

Frisør Gitte Christensen fra Højslev ved Skive har lige nu ingen kunder i salonen.

Siden Statsminister Mette Frederiksen lukkede alle frisører i kampen mod corona, har der været stille i salonen - helt stille.

quoteVi kan ikke lave takeaway ligesom restauranterne

Gitte Christensen, Oldermand, Skive Frisørlaug

Men hår stopper jo ikke med at gro, fordi landet er ramt af en pandemi. Det har fået flere kunder til at forsøge lykken hos de lokale frisører i Skive og omegn.

- Vi kender jo kunderne godt, og en del føler, at de måske godt lige kan ringe eller sende en besked, hvor de spørger om de kan blive klippe privat, fortæller Gitte Christensen, som er oldermand i Skive Frisørlaug.

I lauget, der tæller 31 frisører på Skive-egnen, er de bange for, at nogle lader sig friste og siger ja til at klippe kunderne "sort".

Det vil de gerne undgå, derfor udsender de nu et opråb til kollegerne og kunderne om, at de skal lade håret gro og vente med at blive klippe til frisørerne åbner igen.

- Vi kan ikke klippe uden at komme tæt på, og vi er 100 procent lukkede. Vi kan ikke lave takeaway ligesom restauranterne, siger Gitte Christensen.

Opråb: Lad håret gro

I opråbet skriver Skive Frisørlaug blandt andet:

- Det forlyder desværre allerede nu, at flere frisører tilbyder klipninger på privatadresser, nu hvor Corona raser. Det er rigtig ærgerligt for alle os, der følger anvisninger om lukning. Det har nemlig store økonomiske konsekvenser for os.

Opråbet kommer dog ikke, fordi laugets medlemmer har taget kollegaer med hånden på saksen.

- Jeg har ingen konkrete eksempler på frisører, der klipper. Men vi er blevet gjort opmærksomme på, at kunderne spørger, om de kan blive klippet, selv om vi har lukket, siger oldermand Gitte Christensen.

Ifølge oldermanden i frisørlauget, så henvender mange kunder sig i den bedste mening, fordi de gerne vil hjælpe den trængte lokale frisør.

Hun understreger samtidig, at frisørerne er lukkede, og at det jo er for at undgå smittefare.

Til gengæld snakker flere frisører allerede nu om at holde ekstra længe åbent, når de igen får lov.

- Så er vi klar igen - også til det lange hår. Måske er det tid til at få en helt ny frisure. Og skulle der være nogle, der har klippet sig selv med maskine, mens vi har lukket, så skal vi også nok rette op på det, siger frisør og oldermand Gitte Christensen fra Skive Frisørlaug.

Alle frisører er foreløbigt lukket til og med 13. april.