Kunderne strømmer til: Lokale købmænd har stor fremgang under krisen

Hos Dagrofa vurderer man, at det er kundernes ønske om tryghed, der har fået forbrugerne til at ændre adfærd.

De har travlt med at fylde hylderne op i Dagli’ Brugsen i Hundborg.

Mens mange har oplevet økonomisk nedgang under coronakrisen, så har flere små og lokale købmænd mærket en betydelig fremgang i salget. 

Tidligere solgte den lokale købmand i Hundborg mest kioskvarer, men nu er den blevet det primære sted at handle for kunderne.

- Vi kan mærke, at indkøbsadfærden har ændret sig med coronavirus. Nu bliver der købt dagligvarer, og vi er ikke længere et supplement. Selve kundekurven er steget med 20 procent, siger Jette Vestergaard Knudsen, der er brugsuddeler i Dagli’ Brugsen i Hundborg.

Kendte og nye ansigter

Hos Spar i Nors har de oplevet den samme udvikling. Her er det både de lokale, der køber mere, men der er også nye ansigter i butikken.

- Der har været en markant øget opbakning til vores butik fra den allerførste dag. Det skyldes måske, at man ikke vil ind i en butik med mange folk. Det har vi lokale butikker draget nytte af, siger Carsten Dalgaard, der er købmand i Spar i Nors.

quoteTrygheden i at handle et mindre sted, hvor man kender personalet, tror jeg, er medvirkende til, at man vælger vores butikker i den her situation.

Richo Boss, kædedirektør i Dagrofa. 

Den tendens genkender de hos Dagrofa, der er driver kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb.

- Da vi ramte coronakrisen, havde vores butikker i forvejen fremgang. Men den fremgang og opbakning, vi har oplevet efterfølgende, har været markant. Den har også været mere markant, end vi tidligere har set, siger Richo Boss, der er kædedirektør i Dagrofa og tilføjer:

- Trygheden i at handle et mindre sted, hvor man kender personalet, tror jeg, er medvirkende til, at man vælger vores butikker i den her situation.

Nu håber købmændene, at kunderne fortsat er der, når hverdagen bliver normal igen.

- Vi har brug for, at vi kan vækste lidt, og at kunderne husker os, når det her er ovre, siger Jette Knudsen Vestergaard, der er brugsuddeler i Dagli’ Brugsen i Hundborg.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.