Kühnau under coronakrisen: Går fra videomøde med statsministeren til leg med børnene

Som formand i Region Midtjylland er Anders Kühnau med helt fremme, når vigtige beslutninger skal træffes.

Det kan være svært at finde tid til både arbejde og familie under coronakrisen, men for regionsrådsformand Anders Kühnau er det nødvendigt. Han er en af de personer, som hver dag er med til at træffe vigtige beslutninger på vegne af Danmark.

- Det er at gå fra videomøde med statsministeren og ned og lege på gulvet med den 3-årige bagefter, siger Anders Kühnau, der er formand i Region Midtjylland.

Han bor i Århus med sin kone, som er læge. Han er derfor ikke den eneste, som har en vigtig opgave under coronakrisen. Hun er på arbejde hver dag, og det er derfor Anders Kühnau, der tager sig af parrets tre sønner, som de har valgt ikke skal i nødpasning i et forsøg på at vise ansvar.

Derfor skal regionsrådsformanden mellem vigtige samtaler, videoopkald og beslutninger også undervise sine to ældste drenge og underholde den mindste. 

- Det er nogle kæmpestore kontraster, jeg står i lige nu – fra de helt alvorlige emner til en, der mest optaget af, om han nu kan finde det udklædningstøj, han gerne vil have på, fortæller formanden med et smil.

Ingen panik

Arbejdet som regionsrådsformand fylder normalt meget med møder rundt i hele Danmark og beslutninger, der skal træffes. Under coronakrisen er arbejdstiderne blevet udvidet, og beslutningerne mere alvorlige.

- Det er klart, at det ind i mellem giver lidt uro i kroppen. Det tror jeg også, der skal til, men det er jo med at finde den rigtige balance mellem en uro, der er konstruktiv, til at man hele tiden er 100 procent på opgave, siger 38-årige Anders Kühnau.

Anders Kühnau har været på formandsposten siden 2018, og har derfor ikke mange års rutine at trække på. Han er dog ikke i tvivl om, at han nok skal klare opgaven og styre regionen og resten af Danmark gennem krisen samtidig med, at han tager sig godt af sin egen familie.

- Det er klart, at jeg skal finde en passende balance. Jeg skal jo ikke gå i panik, og det gør jeg bestemt heller ikke. Jeg synes selv, jeg er rolig og fattet over for den opgave, vi står overfor, men alligevel så tror jeg også, jeg forstår den fulde alvor af den opgave, vi står med, siger Anders Kühnau.

Derfor har han også en sidste opfordring til alle.

- Det er rigtig vigtigt, at vi holder fast i de vaner, vi nu har fået. Vi er sammen - men på afstand, så vores sundhedssystem kan nå at følge med, afslutter Anders Kühnau.

Interviewet med Anders Kühnau er fra episode to af serien "vores hverdag med corona". 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Livsstil.