Krybdyr på nettet: Reptilmesse har taget konsekvensen af coronavirus

En online reptilmesse er seneste påfund, efter coronavirussen har lagt Danmark ned.

Aflyse, udskyde eller tænke nyt - hvad gør man, når coronavirussen har sat en stopper for den reptilmesse, man har planlagt i længe? Man gør som Monica Nielsen, som de sidste tre uger har arbejdet i døgndrift på et alternativ. Løsningen blev at rykke hele messen online, så folk i stedet kunne følge med hjemme fra stuerne.

quoteVi har ikke forstand på teknik, så det har været en stor opgave, men det har været sjovt, kreativt og lærerigt, så jeg har kun set det som en udfordring. 

Monica Nielsen, arrangør, online reptilmesse

- Det tekniske arbejde har været stort. Vi har ikke forstand på teknik, så det har været en stor opgave, men det har været sjovt, kreativt og lærerigt, så jeg har kun set det som en udfordring, siger Monica Nielsen, der står bag eventet.

Reptilmessen skulle i denne weekend have været i Hedensted, men da det ikke kunne lade sig gøre, valgte de at lave to dage med vidensdeling, fremvisning samt køb og salg af krybdyr over nettet.

- Målet er at holde gang i de her krybdyrsfolk. For det første for ikke at glemme de her dyr. Dyr bliver meget ofte glemt i kriser, så vi skal ikke ud i, at vi får sat flere krybdyr ud i naturen, end vi i forvejen gør i dag. Det er blandt andet derfor, vi vælger at holde det, forklarer Monica Nielsen, der driver virksomheden Monisskildpadder.dk, som holder til i Mønsted.

Sådan ser det ud, når reptilmessen bliver filmet og sendt ud til seerne hjemme i stuerne. 
Sådan ser det ud, når reptilmessen bliver filmet og sendt ud til seerne hjemme i stuerne. 
Peter Pedersen, TV MIDTVEST (foto)

Messens første dag var lørdag, hvor mere end 500 krybdyrsentusiaster og nysgerrige så med.

- Jeg har sommerfugle i maven og er glad for, at 500 mennesker ser med online i dag. Jeg har armene oppe over hovedet, siger arrangøren.

Her ses en gekko, som blev fremvist på messen.
Her ses en gekko, som blev fremvist på messen.
Peter Pedersen, TV MIDTVEST (foto)

Selvom glæden over onlinemessen er stor, vil det aldrig kunne blive en erstatning for de fysiske messer.

- Det kan ikke gøre det for en rigtig messe, hvor man kan møde krybdyrene, men det kan måske være, at vi fremover vil lave noget fast online i et par timer om måneden, siger Monica Nielsen.

Reptilmessen kører igen i morgen, søndag, fra klokken 10.00-16.00.  

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.