Kristian Pihl Lorentzen går hårdt til ministre: - Styrelsen har lavet en masse fejl

Venstre-politikeren har netop været forbi det sted i Karup, hvor tusindvis af mink snart skal begraves. Han er langt fra tilfreds med det, han har set, og vil derfor nu have ministrene i tale.

Venstres folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzen besøgte fredag minkgravene i Karup. Politikeren deler lokalbefolkningens bekymring ved de mange døde mink og bedyrer nu en nærmere undersøgelse af sagen på Christiansborg. 

Der er foreløbig planlagt tre massegrave i Midt- og Vestjylland, hvor af Karup er den ene. Gravene har skabt store frustrationer blandt dem, der er blevet nabo til dem. Her frygter man, at det kan gå ud over sundheden i forhold til det fremtidige drikkevand.

De bekymringer deler Kristian Pihl Lorentzen – ikke mindst efter at have set det med egne øjne i dag.

quoteDet, at man i huj og hast har fundet de her massegrave, giver mig en frygt af, at tingene ikke er undersøgt til bunds.

Kristian Pihl Lorentzen, MF, Venstre

- Jeg er bange for, at det her hastværk har afstedkommet, at man ikke har varetaget hensyn til miljø og sundhed. Hastværk er lastværk. Det, at man i huj og hast har fundet de her massegrave, giver mig en frygt af, at tingene ikke er undersøgt til bunds, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han henviser til, at man hverken som privatperson eller landmand må grave husdyr ned.  

- Det er et kæmpe paradoks, at du ikke må grave dyr ned, og nu må man lige pludselig uden, at det giver problemer, grave massevis af dyr ned. Hvorfor må man pludselig det? Der er en grund til, at der er meget skrappe regler omkring det. Det vil jeg gerne have boret mere i, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Styrelsen har lavet mange fejl

Efter besøget i Karup har Kristian Pihl Lorenzen besluttet at skrive til både miljøministeren og fødevareministeren.

- Jeg kommer til at stille en masse konkrete spørgsmål. En lang liste. Jeg sender dem til begge ministre, og så må de se, hvem der skal svare, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Fødevarestyrelsen sagde på et pressemøde søndag, at tingene var undersøgt, og at der ikke var grund til bekymring. Får du ikke bare det samme svar, når du spørger en minister?

- Samme styrelse har lavet en masse fejl, så man skal tage deres svar med et gran salt. Netop derfor vil jeg have ministerens svar på det denne gang. Det er dem, der skal stå til ansvar, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Spørgsmålene bliver sendt afsted i dag - med forkortet svarfrist.

Beredskabet er ude ved graven i Karup. 
Beredskabet er ude ved graven i Karup. 
Foto: Kristian Pihl Lorentzen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.