Kommunernes ansatte tilbage på job efter ti uger: - Der er nogle ting her, vi kan lære af

Efter mange ugers fravær vender kommunernes medarbejdere tilbage til rådhusene. Tiden hjemme har givet dem stof til eftertanke.

Onsdag bliver en særlig dag for langt størstedelen af kommunernes ansatte. Hjemmekontoret bliver nu igen skiftet ud med de vante kontorer blandt kollegerne på rådhusene.  For manges vedkommende bliver hjemmekontoret dog ikke helt skrottet. Det har nemlig vist sig at være et godt supplement til den normale arbejdsplads.

quoteVi er blevet langt mere agile, hurtigere til at tage beslutninger og til at ændre kurs. 

Lasse Jacobsen, kommunaldirektør, Viborg Kommune

- Det kan give den der tid til, at man kan koncentrere sig lidt mere, og det kan man gøre i særlige situationer, siger Lasse Jacobsen, der er kommunaldirektør i Viborg Kommune.

Generelt har de gjort sig flere erfaringer under corona-nedlukningen, som de vil tage med sig uden for krisetiden.

- Der er altså nogle ting her, vi kan lære af. Vi er blevet langt mere agile, hurtigere til at tage beslutninger og til at ændre kurs, siger Lasse Jacobsen.

Videomøder hitter

Især har de mange videomøder, man har været nødsaget til at have istedet for de fysiske møder, vist sig at meget brugbare. 

- Det har været meget effektivt at holde virtuelle møder. Vi har været i stand til at lave nogle hurtige beslutninger. Der går jo ikke tid med lidt hyggesnak og sådan noget, fordi det er konceptet ikke til, siger kommunaldirektøren i Viborg Kommune. 

I Ikast-Brande Kommune er man enig i, at corona-krisen har åbnet op for nye arbejdsgange. 

- Jeg har i hvert fald fået en overraskelse over, hvor digitalt modne vores borgere er. Så mange af de samtaler, vi vil føre med vores borgere, vil vi fremover føre virtuelt med dem. Det kræver lige en lovændring, og det håber jeg også, at man vil give mulighed for, siger Flemming Storgaard, der er kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune.

Savn til kollegaerne

Mette Krog Madsen, der er jobkonsulent ved Viborg Kommune, er en af de mange, der onsdag møder op på rådhuset i Viborg. Hun glæder sig meget til snart at kunne se sine kollegaer igen efter ti ugers fravær.

- Jeg savner mine kollegaer helt vildt meget. Jeg savner at komme på rådhuset og have den dynamik og sparring, som der er deroppe. Der er jo liv, siger Mette Krog Madsen.

Men selvom det nogle gange har været ensomt på hjemmekontoret, så medgiver hun, at det har sine fordele – især ser hun gerne, at videomøderne bliver en del af den nye hverdag.

quoteJeg savner at komme på rådhuset og have den dynamik og sparring, som der er deroppe.

Mette Krog Madsen, jobkonsulent, Viborg Kommune

 - Det er jo helt sikkert noget, vi skal til at bruge mere fremadrettet, for vi har jo fundet ud af, at det slet ikke er så farligt, som vi egentlig troede, det var, siger Mette Krog Madsen.

Både i Viborg og Ikast-Brande Kommune er man gået i gang med at samle erfaringer sammen blandt medarbejderne, for at finde ud af hvilke nye arbejdsmetoder der har fungeret godt og mindre godt under corona-nedlukningen. 

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.