Kommune topper corona-liste: Nu kan plejehjemsbeboere kun få besøg af én gæst hver

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har besluttet, at besøg på Ældrecentret Solvang på Thyholm skal begrænses.

Smittespredningen i Struer Kommune er lige nu det højeste i hele landet. Derfor modtog kommunens kommunaldirektør søndag en besked, der får konsekvenser for beboer og pårørende på et plejehjem på Thyholm. 

quoteMan balancerer hele tiden med hensynet til beboerne og så hensynet til smitterisikoen

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Struer Kommune 

- Vi har sent i går aftes fået en meddelelse fra Styrelsen fra Patientsikkerhed om besøgsrestriktioner på plejehjemmet Solvang på Thyholm. Det betyder, at det bliver begrænset, hvem der kan komme på plejehjemmet, siger Jesper Thyrring Møller, der er kommunaldirektør i Struer Kommune.

Lige nu ligger Struer Kommunen helt i top blandt landets 98 kommuner. Incidenstallet er på 253 - det betyder, at der pr. 100.000 indbyggere er 253 smittede med coronavirus.

Jesper Thyrring Møller er kommunaldirektør i Struer Kommune.
Jesper Thyrring Møller er kommunaldirektør i Struer Kommune.
Simon Hyllested, TV MIDTVEST (foto)

Kun en pårørende pr. borger

Det er netop det høje smittetal i kommunen, og især på Thyholm, som gør, at der nu bliver taget ekstra foranstaltninger.

- Det betyder, at man som beboer på Solvang kan udpege en pårørende, som man kan få besøg af. Det er for at begrænse antallet af personer, der kan bevæge sig ind på Solvang, lyder det fra kommunaldirektøren. 

- Det er fordi, at koncentrationen er stærkere og højere på Thyholm. Vi sidder ikke inde med de præcise data på folk, det gør Styrelsen.

Derfor er det også kun beboerne på Solvang, der kan se frem til færre besøg. På kommunens andre plejecentre er der indtil videre ikke indført yderligere restriktioner for besøgende.

- Nu skal man tænke på, at det også er relativt indgribende at have besøgsrestriktioner. Det så vi jo i foråret, hvor samtlige plejecentre i Danmark havde besøgsrestriktioner, og det har jo altså også en effekt. Så man balancerer hele tiden med hensynet til beboerne og så hensynet til smitterisikoen, lyder det fra Jesper Thyrring Møller.

Især plejehjemmene har været hårdt ramt af restriktioner for besøgende på grund af coronavirus. Se indslaget her fra starten af juli. 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.