Kollerup om kritik fra DK Company: - Jeg har kun et mål

Tøjvirksomheden DK Company fra Ikast har fyret 125 medarbejdere og sendt 600 hjem. Nu svarer erhvervsministeren på den kritik, DK Company-direktør kommer med.

Da regeringen lancerede en støttepakke til erhvervslivet, der betød, at virksomheder kunne sende medarbejdere hjem, hvor staten i så fald ville betale 75 procent af de hjemsendtes løn – med et loft på 23.000 - jublede mange virksomheder.

Men ikke alle.

For stifter og koncerndirektør hos tøjgiganten DK Company fra Ikast, Jens Poulsen, kommer med kraftig kritik, efter hans virksomhed først måtte fyre 125 og derefter sende 600 hjem.

- Hvis en person får 45.000 eller 50.000 i løn, så får vi 23.000 dækket af støttepakke. Det er dejligt. Men vi smider 27.000 i en person hver måned – uden at de må arbejde. Der synes vi, det havde været mere rimeligt i en krise som den her at lade personen to eller tre dage og så ellers gå hjemme betalt af staten. Det ville være flot. Det drejer sig ikke om at redde jobs. Det drejer sig om at redde virksomheder, siger Jens Poulsen.

Nu svarer erhvervsminister Simon Kollerup (S) på kritikken.

Færrest muligt skal fyres

Først og fremmest er erhvervsministeren glad for, at DK Company har valgt at benytte sig af regeringens støtteordning med 600 medarbejdere. Derefter er han klar til at lytte, hvis der skal laves noget andet.

- Jeg lytter til, at der også er ønsker om en mere fleksibel ordning. Vi har lavet denne ordning sammen med arbejdsmarkedets parter, og derfor er det selvfølgelig noget, vi drøfter med de parter – om det kan gøres mere fleksibelt. Jeg har kun ét mål: Det er at, at flest muligt kan bruge ordningen, for det betyder, at der er færrest muligt, der bliver fyret, siger Simon Kollerup og fortsætter:

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt hver gang, nogen bliver fyret. Vi kæmper som regering for, at der er flest muligt kan beholde deres arbejde, selvom denne krise midlertidigt er over os.

Men selvom regeringen og erhvervsministeren lytter, mener Simon Kollerup, at der lige nu er støtte, der hjælper både arbejdsgivere- og tagere.

- Foreløbigt mener jeg faktisk, at vi har lavet ordninger, der dækker rigtig mange virksomheder og lønmodtagere. Så der er et sted at gå hen, uanset om du er stor virksomhed eller en lille selvstændig, som frisør eller tømrermester. Så jeg mener, vi har lavet mange af de ordninger, der skal til. Men vi har også åbent sagt, at vi gør det, der skal til fra statens side for at hjælpe med at vi kommer så godt som vi kan gennem denne situation. Det kigger vi løbende på, siger erhvervsministeren.

Regeringen har lavet støtteordningen med at betale de 75 procent af en medarbejders løn op til 23.000 kroner om måneden, fordi den ønsker, at virksomhederne efter coronakrisen stadig har mennesker med de rette kompetencer tilknyttet virksomheden.

Erhvervsminister Simon Kollerup afviser ikke at justere hjælpepakke.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.