Klitferie er skuffet over grænseåbning – må vente tre lørdage på tyskerne

I dag offentliggjorde Statsministeren, at grænserne bliver åbnet for tyske, norske og islandske turister den 15. juni.

- Det har været forfærdeligt. Vi føler, vi har været på pinebænken.

Sådan fortæller Johannes Olesen, der er medejer af sommerhusudlejningsfirmaet Klitferie i Vedersø Klit, om de mange uger, han har gået og ventet på, at de tyske turister kan få lov til at rejse ind i landet.

- Vi har været gidsler, for vi kunne ikke få noget at vide. Hver weekend har vi tænkt, at nu åbner de måske, og så har vi holdt gæsterne lidt hen med snak, siger Johannes Olesen.

Men nu er der lys forude.

På et pressemøde i Statsministeriet fredag eftermiddag kunne statsminister Mette Frederiksen fortælle, at grænserne til Danmark vil blive åbnet for norske, islandske og tyske turister fra den 15. juni.

Havde håbet på hurtigere åbning

Alligevel er der ikke ubetinget tilfredshed hos Klitferie. Medejeren af Klitferie havde håbet, at han allerede kunne tage imod tyske gæster fra den 6. juni.

- Jeg skal jo desværre til at sende besked til vores tyske kunder om, at de først må komme efter den 15. juni. Vi har tre lørdage med indrejse, hvor vi nu skal annullere alle de tyske ankomster, siger Johannes Olesen.

quoteDet er bedre end den uvished, vi har levet i, i rigtig lang tid. Nu ved vi, at vi får travlt fra den 15. juni, og det glæder vi os til.

Johannes Olesen, medejer af Klitferie i Vedersø Klit. 

Kim Englund Olsen fra Viborg ejer to sommerhuse, som han lejer ud. Det ene er i Søndervig, mens det andet ligger i Hvide Sande. Hans mundvige vender derimod opad efter dagens pressemøde.

- Jeg er utrolig tilfreds med, at grænserne bliver åbnet igen, så vi sommerhusejere kan få lidt indtjening og kan være med til at bidrage til lokalsamfundet, siger han.

Kim Englund Olsen, der ejer to sommerhuse, var til gengæld meget glad, efter at have set dagens pressemøde med statsministeren. 
Kim Englund Olsen, der ejer to sommerhuse, var til gengæld meget glad, efter at have set dagens pressemøde med statsministeren. 
Foto: Charlotte Hansen

Sommerhusejer er klar til fejring

Sommerhusejeren fortæller, at han har brugt coronatiden på at optimere sine sommerhuse, så de står snorlige.

- Jeg skal i hvert fald have et par glas vin i aften, for det her skal fejres, siger Kim Englund Olsen.

Selvom smilene ikke er lige så store hos Klitferie, er Johannes Olesen glad for, at han i det mindste har en dato at forholde sig til.

- Det er bedre, end den uvished, vi har levet i, i rigtig lang tid. Nu ved vi, at vi får travlt fra den 15. juni, og det glæder vi os til, siger Johannes Olesen.

På dagens pressemøde kunne Mette Frederiksen fortælle, at turister fra Island, Norge og Tyskland kan rejse ind i Danmark, hvis de kan bevise, at de har booket en ferie i Danmark.

Ferien skal være til en destination uden for København, og så skal turisterne minimum have booket seks overnatninger.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.